четвер, 15 липня 2010 09:05

Грузія та ЄС починають переговори про зближення

Грузія та ЄС починають переговори про зближення

У Батумі в четвер відкривається перша пленарна сесія переговорів Грузія-ЄС за угодою про асоційоване членство. У МЗС Грузії зазначили, що майбутня угода між Грузією і ЄС про асоційоване членство замінить існуючу угоду між Грузією і ЄС "Про співпрацю і партнерство" і передбачає значне поглиблення відносин в пріоритетних напрямках співпраці, таких як політика, економіка, освіта, зв'язки між народами, безпека, культура, спорт й інших напрямках соціальної сфери.

"Дана угода надасть Грузії політичне асоціювання з ЄС, а також можливість поетапної економічної інтеграції", - підкреслюють в грузинському МЗС.

З боку Євросоюзу переговори очолить заступник генерального директора генерального директорату з зовнішніх зв'язків Єврокомісії Хьюг Мінгареллі, з грузинського боку - замміністра закордонних справ Торніке Гордадзе. У зустрічі візьмуть участь й інші представники грузинського зовнішньополітичного відомства.

Переговори відкриє віце-президент Європейської комісії, верховний представник ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, котра прибуває в четвер до Грузії з візитом. Вона відвідає Грузію з дводенним візитом і обговорить питання зближення Грузії з ЄС, йдеться в повідомленні департаменту преси та інформації МЗС Грузії.

"Починається один з нових етапів з погляду діалогу між Грузією і Євросоюзом, і дуже приємно, що візит Ештон співпадає з проведенням першого офіційного раунду переговорів за угодою про асоціацію між Грузією і Євросоюзом", - заявив замглави МЗС Грузії Давид Джалаганія.

Перша зустріч Ештон пройде в Батумі з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі. Після неї запланована спільна прес-конференція. Пізніше представник ЄС відправиться з Тбілісі і зустрінеться з главою МЗС Грузії Гріголом Вашадзе. Зустріч відбудеться в міністерстві за закритими дверима.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Грузія та ЄС починають переговори про зближення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути