Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 11:16

Грузія пообіцяла позбавитися російських баз до кінця листопада

Грузія пообіцяла позбавитися російських баз до кінця листопада
До кінця листопада виведення російських військових баз із території Грузії буде повністю завершено. Про це заявив заступник міністра оборони Бату Кутелія в Батумі 13 листопада.

Акт прийому-передачі грузинською стороною об"єктів 12-ї російської військової бази в Батумі підписали заступник міністра оборони Грузії Бату Кутелія і командувач ГРВЗ генерал-майор Андрій Попов.

"Це історичний день і підписанням сьогоднішнього акту завершився процес виведення російських баз із Грузії і поставлена крапка на перебуванні російських військових в Грузії" - заявив Бату Кутелія. За його словами, за ходом виведення баз стежили представники штабу Групи російських військ в Закавказзі, які знаходилися в Батумі.

У свою чергу командувач ГРВЗ Андрій Попов відзначив, що підписанням документа в Батумі фактично завершився процес виведення російських баз і їх особового складу і Сочинська угода від березня 2006 року практично виконана.

"Сьогодні йде останній ешелон до Росії. 15 листопада буде вивезений ще один, останній ешелон з військовим вантажем до Вірменії, на базі до 30 листопада залишатиметься деяка кількість військовослужбовців", - сказав Попов.

За Сочинською угодою, російські бази повинні були бути виведені до кінця 2008 року, але, за заявою Попова, "виведення велося прискореними темпами, що означає, що 1 грудня 2007 року на території Грузії не залишиться жодного російського військовослужбовця", повідомляє NewsGeorgia.

 

Зараз ви читаєте новину «Грузія пообіцяла позбавитися російських баз до кінця листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути