субота, 09 серпня 2008 12:34

Грузія і Росія одночасно заявили про свій успіх у Цхінвалі

Міністерство оборони Грузії стверджує, що грузинські підрозділи успішно продовжують наступ у Південній Осетії, повідомляють грузинські ЗМІ.

Армія, за словами глави відомства Давида Кезерашвілі, не тільки не поступилася жодною раніше зайнятою позицією, а й продовжує займати нові.

Російські ЗМІ, у свою чергу повідомляють, що грузинські війська були вимушені залишити свої позиції в Цхінвалі, після того, як до міста підійшли підрозділи 58-ої армії.

На ранок 9 серпня, за інформацією Міноборони РФ, російські війська зайняли позиції на підступах до столиці і почали підготовку "операції з примусу до миру".

Водночас секретар Ради безпеки Грузії Каха Ломая заявляє, що російські літаки вночі бомбили чорноморський порт Поті і військові об"єкти.

"Росія розбомбила порт Поті і військову базу в Сенакі. Ми думаємо, що Росія почала завдавати ударів по цивільній і економічній інфраструктурі", - зазначив Ломая.

За його словами, президент Грузії Михайло Саакашвілі невдовзі оголосить про перехід країни на воєнний стан. "У найближчі години президент оголосить воєнний стан", - сказав секретар Ради безпеки Грузії.

У свою чергу заступник міністра економічного розвитку Грузії Вато Лежава заявив, що російський військовий літак обстріляв судна-контейнеровози і суднобудівний завод. За його даними, в нальоті брало участь від восьми до 11 російських бойових літаків, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Грузія і Росія одночасно заявили про свій успіх у Цхінвалі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути