субота, 23 липня 2011 16:36

Грузинським фотографам-"шпигунам" дали умовні терміни

Грузинським фотографам-"шпигунам" дали умовні терміни

Грузинських фотожурналістів визнали винним у шпигунстві на користь Росії. Усі троє отримали умовні терміни: Зураб Курцикідзе – 3 роки, Іраклій Геденідзе та Георгій Абдаладзе – по 4. Дружина Іраклія Геденідзе Натія отримала півтора року умовно.

Серед засуджених – особистий фотограф грузинського президента. Усі вони були звільнені з-під варти в залі суду.

Суд ухвалив таке рішення на прохання прокуратури, яка звернулася з поданням призначити журналістам умовне покарання без розгляду справи по суті. Про це домовилися з самими засудженими, кажуть в прокуратурі.

Правозахисники через цей судовий процес звинувачують президента Грузії Михайла Саакашвілі в утисках ЗМІ. Вони також доводять, що домовленість, на яку пішла прокуратура, свідчить, що обвинувачення не мало достатніх доказів для належного і відкритого судового процесу.

Нагадаємо, фотографам було пред'явлено звинувачення за 314-ю статтею Кримінального кодексу Грузії - "шпигунство", 9 липня. Троє - Абдаладзе, Геденідзе і Курцікідзе, рішенням суду були попередньо ув'язнені на час слідства, а дружина Іраклія - ??Натія Геденідзе, звільнена під заставу в 10 тисяч ларі (близько 6 тис. доларів).

МВС Грузії розповсюдило свідчення Іраклія і Натіі Геденідзе, а також записи телефонних переговорів Курцікідзе з Абдаладзе, і Іраклієм Геденідзе, а також часткове зображення секретних матеріалів, виявлених у затриманих. Як заявило раніше МВС, Курцікідзе співпрацював з ГРУ Міноборони РФ, і за допомогою Геденідзе і Абдаладзе діставав матеріали, і переправляв їх до Москви.


Зараз ви читаєте новину «Грузинським фотографам-"шпигунам" дали умовні терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути