пʼятниця, 29 травня 2009 09:23

Грузинських опозиціонерів побили кийками

Грузинських опозиціонерів побили кийками
Вісім співробітників МВС Грузії та не менше десяти прихильників опозиції постраждали увечері в четвер в результаті бійки біля будівлі парламенту республіки в Тбілісі.

На записі, переданому грузинським телеканалом "Маестро", видно, як близько двадцяти осіб в цивільній формі та з поліцейськими кийками напали на групу людей, які охороняли акцію опозиції. Між ними зав"язалася бійка, але нападаючі втекли, коли до опозиціонерів прийшла підмога.

Активісти опозиції угледіли в події провокацію МВС Грузії. Між тим в міністерстві повідомили про іншу версію події. За їхніми даними, бійка сталася, тому що опозиціонери затримали співробітника поліції, який знімав акцію на камеру. Він зумів зв"язатися з колегами, ті прибули на місце події і спробували звільнити поліцейського. "Їм вчинили фізичний опір з використанням холодної зброї. Поранили трьох співробітників поліції, які зараз знаходяться в лікарні", - йдеться в повідомленні МВС.

Тим часом лікар відділення щелепно-лицьової хірургії Михайлівської лікарні Бека Бакурадзе повідомив, що до них увечері в четвер доставили вісім поліцейських з пошкодженнями "в щелепно-лицьовій області".

Нагадаємо, акції протесту опозиції з вимогою відставки президента Михайла Саакашвілі продовжуються в грузинській столиці з 9 квітня. Раніше поліція в основному проявляла стриманість в спілкуванні з мітингуючими.

За матеріалами Інтерфакс, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Грузинських опозиціонерів побили кийками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути