Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2013 13:39

Грузинська прокуратура звинуватила Саакашвілі у вербуванні геїв

Грузинська прокуратура звинуватила Саакашвілі у вербуванні геїв
Фото: 15min.lt

Грузинська прокуратура заявила, що при колишньому "режимі" одна з силових структур країни створила мережу агентів, в яку входили гомосексуалісти, які виконували спеціальні завдання. Як стверджує прокуратура, вербуванням і використанням агентів нетрадиційної орієнтації займалася нібито військова поліція міністерства оборони.

"Слідством встановлено, що за завданням колишнього керівника департаменту військової поліції Легіса Кардави, високопоставлені чиновники департаменту збирали інформацію про чоловіків нетрадиційної орієнтації, таємно і незаконно здійснювали відеозапис фрагментів їхнього особистого життя, після чого шантажували і змушували співпрацювати зі спецслужбами", - цитує "Новости-Грузія" заяву прокуратури.

Злочини, за версією слідства, відбувалися в період, що передував парламентським виборам. За наявними даними, завербовані "конфіденти" знайомилися з "різними відомими в суспільстві особами", після чого запрошували їх у гості. Побачення проходили на агентурних квартирах, обладнаних відео- та аудіоапаратурою. Те, що відбувалося між агентом і його жертвою, записувалося, а потім ці матеріали використовувалися для шантажу: спіймані на гарячому чоловіки, котрі воліють не розголошувати своєї сексуальної орієнтації, погоджувалися "проявити своє лояльне ставлення до чинного тоді політичного режиму і брати участь у різних заходах для його популяризації".

Наразі прокуратура має у своєму розпорядженні кілька незаконно здійснених відеозаписів, проте, за даними слідства, їх було зроблено кілька десятків, повідомляє "Грузія-Online". Уривки з деяких вже були продемонстровані в ефірі місцевих телеканалів. Правда, з купюрами, та й про імена героїв відео не повідомлялося.

У листопаді 2012 року стало відомо, що під варту були взяті 12 колишніх високопоставлених співробітників МВС Грузії, з-поміж них десять колишніх керівників Департаменту конституційної безпеки (ДКБ) - зокрема колишній директор департаменту Кардава, вісім його заступників та двоє начальників управлінь ДКБ.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська прокуратура звинуватила Саакашвілі у вербуванні геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути