Ексклюзиви
вівторок, 09 вересня 2008 15:56

Грузинська опозиція вимагає відставки Саакашвілі

Грузинська опозиція вимагає відставки Саакашвілі

Грузинська опозиційна партія "Нові праві" вимагає відставки президента Грузії Михайла Саакашвілі у зв"язку з його рішенням про бомбардування та штурм Цхінвалі, та призначення нових президентських та парламентських виборів в країні. З такою заявою, повідомляє "Интерфакс", виступив у вівторок на брифінгу лідер партії, колишній кандидат в президенти Грузіїі Давид Гамкрелідзе.

За його словами, "одноосібне безвідповідальне рішення Саакашвілі про бомбардування Цхінвалі" - "це була та мишоловка, що була приготована для Грузії, і про яку президента попереджали США, Європа та грузинське суспільство". "Через це рішення ми втратили ті території, що контролювали", - відзначив Гамкрелідзе, додавши, що тепер для Грузії також ускладнено прийом в НАТО, оскільки "незрозуміло, в яких кордонах нас туди приймати".

Лідер "Нових правих" також повідомив, що з вівторка його партія починає консультації з іншими опозиційними партіями з вироблення єдиного плану поведінки в умовах, що склалися, а також обнародує свій аналіз ситуації в країні.

Грузинська влада трактує події, що сталися 8-12 серпня в Південній Осетії, прямо протилежно тому, як їх охарактеризував Гамкрелідзе. Так, сам Саакашвілі поклав відповідальність за бомбардування Цхінвалі на російську артилерію та звинуватив Росію в агресії та анексії грузинської території. 8 серпня, коли тільки почався обстріл міста, грузинська сторона оголосила, що проводить військову операцію з відновлення конституційного порядку в Південній Осетії.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція вимагає відставки Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути