Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 18:01

Грузино-російські переговори провалилися

Перші з початку конфлікту на Кавказі прямі переговори між Росією і Грузією, що проводилися в Женеві, закінчилися провалом.

Представник ООН Олена Пономарьова повідомила, що сторони закінчили зустріч. А Президент Грузії Михайло Саакашвілі повідомив, що Росія покинула переговори. "Росія вийшла з переговорів, що означає, що вона не зацікавлена в дипломатичному процесі", - заявив грузинський лідер.

З Москви офіційних коментарів із цього приводу поки не поступало. Члени грузинської делегації, що побажали залишитися невідомими, повідомляють, що представники Росії не з"явилися на наміченій пленарній сесії, - передає Бі-бі-сі.

Глава МЗС Абхазії Сергій Шамба, у свою чергу, заявив, що республіка, що відкололася, не задоволена тим статусом, який був їй запропонований на міжнародній дискусії. "Статус нас не задовольнив, тому і не відбулася подальша бесіда, - сказав він журналістам, покидаючи женевський Палац Націй. - Без Абхазії в цьому регіоні нічого не вирішується. І без Південної Осетії теж".

За словами С.Шамби, представники Росії, Абхазії і Грузії не зустрічалися за одним столом переговорів. "Були дві зустрічі, на одній - російська і абхазька делегації, на іншій - грузинська", - сказав він, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Грузино-російські переговори провалилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути