понеділок, 18 липня 2011 16:36

Грузин з посольства побив журналіста та тягав "феменок" за груди
16

Фото: Фото: FEMEN

Активістки FEMEN провели мирну акцію "Фотополювання" біля посольства Грузії в Україну.

"Акція була організована в підтримку підслідних фоторепортерів, які проходять по так званій "справі фотографів" в Грузії. FEMEN приєдналися до міжнародної кампанії за всебічне та об'єктивне розслідування справи грузинських фотографів, підозрюваних в шпигунстві на користь Росії. Активістки FEMEN вимагають від влади Грузії звільнити від досудового тюремного ув'язнення трьох обвинувачуваних журналістів", - зазначили в організації.

Як завжди акція активісток не пройшла без наслідків. Працівник посольства накинувся з кулаками на дівчат, а згодом на журналістів. Як стверджують дівчата, він наносив удари пресі і намагався розбити знімальну апаратуру.

"Насильницькі дії співробітників посольства Грузії в Україні підтвердили підозри міжнародної громадськості в медіа-фобії офіційного Тбілісі. Піднявши руку на активістів та журналістів на території чужої країни, працівники дипмісії продемонстрували неповагу до загальнодемократичних принципів: свободи слова і свободи зборів", - підкреслили в FEMEN.

"Вищенаведені факти змушують ще більше турбуватися про долю заарештованих журналістів у Грузії", - додали в організації.

У бійці постраждав журналіст видання "Коментарі" Олександр Ямковий. Він зараз знаходиться у лікарні з підозрою на струс мозку. Журналіст зняв побої та подав відповідну заяву до правоохоронних органів.

"На думку радника-посланника посольства Грузії Іраклія Канделакі, до інциденту призвів так званий "людський фактор". Але, в той же час, за його словами, представник посольства не мав права застосовувати силу. І, якщо буде доведена вина представника посольства – до нього будуть застосовані всі можливі адміністративні заходи", - повідомляє у прес-релізі видання "Коментарі".

Зараз ви читаєте новину «Грузин з посольства побив журналіста та тягав "феменок" за груди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути