пʼятниця, 16 жовтня 2009 13:48

Гурт A-ha відправляється в останнє світове турне

Гурт A-ha відправляється в останнє світове турне

Відомий норвезький поп-гурт A-ha оголосив про завершення музичної кар"єри.

Як повідомляє Reuters з посиланням на заяву звукозаписного лейблу групи Universal Music, в 2010 році A-ha відправиться в світове турне, після якого припинить існування. На офіційному сайті колективу вказано, що фінальний прощальний концерт A-ha відбудеться 4 грудня 2010 року в Осло.

Тріо, до складу якого входять вокаліст Мортен Харкет, клавішник Магне Фурухолмен і гітарист Пол Вoктoр-Савой, було засноване в 1982 році. Дебютний альбом A-ha "Hunting High and Low", що приніс групі світову славу і містив такі хіти, як "Take on me" і "The Sun Always Shines on T.V.", вийшов в 1985 році. Всього в дискографії колективу дев"ять студійних альбомів, останній з яких - "Foot of the Mountain" - вийшов в червні 2009 року.

За свою кар"єру A-ha завоювала декілька престижних музичних нагород, включаючи премії MTV і Spellemannsprisen, норвезького аналогу "Греммі". Записи колективу розійшлися світом тиражем більше 70 мільйонів екземплярів.

Група вже одного разу розпадалася, в 1994 році, проте в 1998-му музиканти знову зібралися разом для виступу на концерті на честь лауреатів Нобелівської премії, після чого вирішили відновити співпрацю.

20 листопада A-ha дасть концерт в Льодовому палаці в Санкт-Петербурзі, а 22 листопада виступить в Москві в спорткомплексі "Олімпійський".

Нагадаємо, три роки тому у жовтні музиканти давали концерт для своїх українських прихильників. A-ha виступили у столичному Палаці спорту. Поселили зірок у готелі "Прем"єр Палас". Разом з тріо до Києва з Норвегії прилетіло 24 змінних музикантів і техніків.

Gazeta.ua, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Гурт A-ha відправляється в останнє світове турне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути