Ексклюзиви
пʼятниця, 03 травня 2013 11:54

Гроші на новий проект колишніх журналістів ТВі збирають у мережі

Гроші на новий проект колишніх журналістів ТВі збирають у мережі
Фото: radiosvoboda.org

Бізнесмен Валерій Пекар, який у зв'язку з ситуацією на ТВі запропонував створити суспільне телебачення в інтернеті, повідомив, що 77 осіб готові давати гроші.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Українська правда. Він провів опитування громадян, чи готові вони щорічно виділяти на громадське телебачення, і яку суму вони готові виділити на це.

"Підіб'ємо підсумки вчорашньої реєстрації громадян для підтримки громадського інтернет-телебачення. Зареєстровано 77 осіб: 4 по $ 5000 + 8 по $ 1000 + 14 по 500 + 51 по $ 100 = $ 40 100", - написав він.

"Я абсолютно впевнений, що проект громадського інтернет-телебачення може зібрати 1000 прихильників, які дадуть по $ 5000 щорічно. 100 людей я знаю особисто, а це вже півмільйона. Цих грошей вистачить на кращу техніку і кращих журналістів, які захочуть працювати на інтелектуальну, раціональну, відповідальну верхівку суспільства, а не на масу, яка застрягла в пізньосередньовічній парадигмі мислення, але становить більшість населення (вибачте за неполіткоректність) ", - зазначив Пекар.

Захищаючи таку модель громадського телебачення, він зазначив, що таким чином "буде тисяча" співвласників ", яких досить багато, щоб хтось із них міг визначати редакційну політику або щоб влада могла ефективно тиснути через будь-кого з них на редакторів і журналістів" .

"Ця тисяча вибирає громадську наглядову раду. У нас зазвичай шукають фінансування в олігархів - вистачить вже. Час дивитися на речі по-новому. У країні, де все розбито, від промисловості до сенсів життя, немає необхідності відновлювати старі моделі", - зазначив він .

Як відомо, 32 журналіста ТВі заявили про своє звільнення з каналу, оскільки не можуть гарантувати своєму глядачеві надання об'єктивної та неупередженої інформації і вважають, що люди, які називають себе новими власниками і менеджерами телеканалу, зруйнували репутацію ТВі.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на новий проект колишніх журналістів ТВі збирають у мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути