субота, 28 січня 2017 15:39

ГПУ продовжила розслідування справи про держзраду Януковича - адвокат

ГПУ продовжила розслідування справи про держзраду Януковича - адвокат

Генпрокуратура продовжила до 28 березня 2017 року спеціальне досудове розслідування проти екс-президента Віктора Януковича.

Про це 27 січня повідомив його адвокат Віталій Сердюк в ефірі одного з телеканалів передає УНІАН.

"Слідство повідомило захист, що термін слідства продовжено до кінця березня 2017 року до 28 числа", - сказав він. За словами захисника, для того, щоб Янукович вважався повідомленим про підозру у держзраді, уточнене повідомлення має бути надіслане у зв'язку з його перебуванням на територію РФ, через міжнародну правову допомогу.

"Тільки так воно може бути належним і допустимим. Щоб Янукович вважався повідомленим про підозру воно має пройти відповідну процедуру шляхом вручення через уповноважені органи РФ", - заявив Сердюк, додавши, що зараз повідомлення про підозру не вважається врученим.

"РФ повідомила ГПУ про те, що її запит про надання правової допомоги перебуває в стадії виконання. Захист намагається прискорити виконання даного запиту. З боку Віктора Януковича очікується вчинення дій з вручення даної підозри. Щойно процедури будуть здійснені, ми підпишемо повідомлення про підозру", - сказав адвокат.

27 січня Генпрокуратура України викликала Януковича на 30 січня в ГПУ для участі у відкритті матеріалів кримінального провадження про державну зраду. Раніше Луценко заявив, що з березня розпочнеться суд над Януковичем. За словами генпрокурора, нещодавно слідство допитало останнього свідка у цій справі - голову Верховної Ради Андрія Парубія.
Зараз ви читаєте новину «ГПУ продовжила розслідування справи про держзраду Януковича - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути