середа, 21 серпня 2024 11:25

Готують до "нової нормальності": ЗМІ повідомили, як у Путіна реагують на бої в Курській області

Готують до "нової нормальності": ЗМІ повідомили, як у Путіна реагують на бої в Курській області
У Кремлі почали звикати до боїв на території РФ. Фото: РосЗМІ

У Кремлі вважають, що бої у Курській області можуть тривати кілька місяців.

Росіян намагаються готувати до "нової нормальності", пише Meduza з посиланням на близькі до Кремля та уряду неназвані джерела.

"Відразу після початку операції ЗСУ в Курській області російські еліти були шоковані. За два тижні шок минув, відбулося звикання", - пишуть у статті.

Близьке до Кремля джерело каже, "спочатку було незрозуміло, якими силами зайшли, на який термін це. Зараз розуміння є, це завжди легше".

"До обласних центрів далеко. Але сам захід на територію РФ і взяття під контроль сіл - це подія нова, і подія дуже неприємна", - каже співрозмовник.

Опитування свідчать, що тривожні настрої росіян зросли на 6% і досягли 45%. У Кремлі такі показники вважають високими і сподіваються на їхнє швидке зниження.

Російська пропаганда намагається підготувати цивільних до життя в умовах "нової реальності" і "нової нормальності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається у Курській області: Сирський повідомив про просування ЗСУ

"Це потрібно, щоб люди вважали те, що відбувається, не відхиленням, а новою нормою, нехай і тимчасовою. Це має заспокоювати. У відхиленні від норми існувати складно. У нормі, нехай і новій, - простіше", - вказав медіатехнолог, який співпрацює з внутрішньополітичним блоком адміністрації президента РФ під керівництвом Сергія Кирієнка.

У Кремлі кажуть, що складники цієї "нової реальності" такі: ворог дійсно прорвався на російську територію, на нього чекає неминуча поразка, але повернення територій займе час, росіянам потрібно почекати.

Громадянам при цьому пропонують "спрямувати негатив і шок у позитивне русло", наприклад, збирати допомогу для Курської області. В адміністрації Путіна вже "рекомендувала" зайнятися цим владі регіонів.

Ще однією відмінністю "нової нормальності" від попередньої стали вибори губернатора Курської області.

"Скасування б збільшило паніку: значить, під загрозою весь регіон, раз губернатора відмовилися обирати, то, можливо, і область уже здали? Жодних загроз голосуванню немає", - пояснило джерело видання.

Ймовірність, що бої у Курській області можуть тривати кілька місяців, кремлівські чиновники називають дуже оптимістичною.

Наступ українських військ у Курській області триває майже два тижні. Зараз там фіксують нові просування ЗСУ територією РФ, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Готують до "нової нормальності": ЗМІ повідомили, як у Путіна реагують на бої в Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути