субота, 25 січня 2014 02:05

Гострі палі та колючий дріт – за ніч Львівська облрада перетворилася на неприступну фортецю
16

Фото: Фото: Ольга Швед

Усього одна ніч знадобилася львівським активістам, аби обнести будівлю львівської обласної державної адміністрації колючим дротом, обкласти мішками із піском заввишки два метри та встановити дерев'яні загострені палиці. На двох входах поставили міцних хлопців, які перевірюють сумки і рюкзаки усіх охочих зайти всередину. Шукають коктейлі Молотова чи зброю.

23 січня опівдні кілька тисяч людей захопили приміщення Львівської ОДА та змусили губернатора Олега Сала привселюдно написати заяву на звільнення. Від якої той за кілька годин відмовився.

Спільно коменданти прийняли рішення пропускати всередину працівників облради на робочі місця, щоб ті забрали особисті речі.

"Люди блокуватимуть будівлю адміністрації до моменту, поки не буде скинута влада Януковича або Львівська облрада не візьме на себе всю повноту влади в області", - каже комендант народної самооборони Андрій Соколов.

На першому поверсі розташований медпункт та пункт харчування. Дівчата розносять усім охочим бутерброди та гарячі напої.

На другому поверсі облаштували штаб сотні народної самооборони. Люди перекрили вхід до частини будівлі, де розміщені кабінети керівників Львівської ОДА, і нікого туди не пропускають.

Всередині оборонного муру перебуває кілька сотень чоловіків і жінок. Аби зігрітися, люди палять у бочках багаття. За активістами спостерігають патрульні міліціонери, але не втручаються.

Зараз ви читаєте новину «Гострі палі та колючий дріт – за ніч Львівська облрада перетворилася на неприступну фортецю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути