пʼятниця, 19 вересня 2008 16:09

Держдума заявила про те, що захистить Бута від США

Депутати Державної думи прийняли заяву "у зв"язку із затриманням в Таїланді громадянина Російської Федерації Віктора Бута".

У заяві, представленій віце-спікером Володимиром Жириновським, наголошується, що 6 березня 2008 року в Бангкоку (Таїланд) за запитом США затримано громадянина Росії Віктора Бута за звинуваченням в причетності до незаконної торгівлі зброєю. На даний час США чинять активний тиск на владу Таїланду з метою домогтися його екстрадиції в США, сказано в документі.

Як наголошується в заяві, депутати Держдуми переконані, що в цій справі присутні політичні мотиви, спроби прив"язати дану тему до боротьби з міжнародним тероризмом і тим самим завдати збитку інтересам та репутації Росії, і вважають, що необхідно активізувати зусилля із забезпечення прав Бута, недопущення його незаконного переслідування та повернення на батьківщину, а також із припинення спроб використовувати дану справу з антиросійською метою, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Держдума заявила про те, що захистить Бута від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути