понеділок, 13 травня 2024 08:00

Горілка HLIBNY DAR - 22 роки в Україні та світі
Подія

Сьогодні BAYADERA GROUP - це найбільший алкогольний холдинг Східної Європи. А колись, ще в 1991 році, починали як дистриб'юторська компанія.

Велика історія компанії почалась зі створення у 2002 році бренду горілки HLIBNY DAR. Цього року народний бренд святкує вже 22 річницю.

 

Історія виробництва

Можна сказати, що розвиток компанії здійснювався разом із успіхами бренду HLIBNY DAR. Вже через рік після запуску бренду потужностей тодішнього виробництва горілки в м. Кам'янка Черкаської області перестало вистачати. І постало питання побудови власного горілчаного заводу. Інноваційним тоді став навіть підхід до вибору ділянки під завод. Бо горілка на 60% складається з води. Тож, спочатку шукали якісну воду, яка б ідеально підходила для кращих спиртів, з яких виробляється HLIBNY DAR. І тільки дев'ята дослідна свердловина відповідала вимогам якості води та необхідним обсягам. Так було закладено будівництво нового підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Здається, я закохався в Україну" – якою нашу країну бачив би Ван Ґог під час подорожей

Звучить все ніби просто, але ще на етапі проєктування були залучені кращі українські та європейські фахівці з горілчаного виробництва та генпідрядник, що будував порт в Таллінні. І у 2005 році в с. Степанки Черкаської області свої двері відкрив найпотужніший і найновіший завод з виробництва горілки - ТОВ "Національна горілчана компанія".

Що було впроваджено для виробництва HLIBNY DAR

- Спирт, який вже тоді відповідав міжнародним стандартам;

- Схема виробництва горілки з фільтрацією через різні види активного деревного та кокосового вугілля;

- Проєктна потужність заводу - 302 400 000 пляшок на рік;

- Автомат для нанесення на пляшку самоклеючої етикетки;

- 7 свердловин питної води;

- Використання різноманітних фільтрів для контрольної фільтрації при виробництві горілок;

- Понад 5000 м2 територія тарного цеху для зберігання скляної тари, якої на той час був дефіцит;

- 30 км комунікацій із нержавіючих труб;

- Найбільші обсяги фільтрації в Україні: 24 вугільні колони та 48 пісочних фільтрів;

- 650 ємностей для виробництва напоїв тощо.

HLIBNY DAR тоді й зараз: що змінилось

Звичайно, що за понад 20 років бренд не зберігся в первинному стані. Бо згадайте, що ми тоді тільки почали знайомитися з мобільними телефонами, комп'ютерами та інтернетом. А зараз ми не уявляємо без цього життя. Зміни торкнулись напису бренду з кирилиці на латиницю. І феномен полягає в тому, що споживачі відреагували позитивно. Дякуючи професійному дизайну, бренд лишився впізнаваним серед своєї аудиторії. Ось що лишилось стабільно незмінним, так це - якість продукту та ідеологія.

За результатами фокус-груп 2023 року, споживачі бренду бачать його патріотичним, компанійським, душевним. HLIBNY DAR - це бренд на всі випадки життя, яким пишаються і якому можна довіряти.

Модернізація виробництва

  1. Було 3 лінії розливу, зараз 5, з них 3 лінії продуктивністю 6000 пляшок на годину і 2 - 12000 пляшок на годину.

  2. Модернізація обладнання для нанесення етикеток до п'яти на одиницю готової продукції (було до трьох).

  3. У 2005 році випускали продукцію об'ємом лише трьох видів: 0,2 л, 0,5 л, 0,7 л, після модернізації кількість літражів HLIBNY DAR збільшилася до 12.

  4. Вперше в Україні впроваджено процес охолодження спирту та водно-спиртової суміші, що забезпечує стабільно високу якість горілок виробництва ТОВ "Національна горілчана компанія".

  5. Міцність горілки HLIBNY DAR "МІЦНА" 43% з 2023 року.

HLIBNY DAR у цифрах

Компанія BAYADERA GROUP є лідером горілчаного виробництва в Україні з часткою ринку більше 30%. За 2023 рік частка виробництва ТМ HLIBNY DAR у структурі компанії складає більше 40%. За минулий рік було вироблено 89 млн пляшок горілчаної продукції, з яких 42,7 млн - це HLIBNY DAR.

Станом на 1 квітня 2024 р., на заводі розроблено 260 рецептур, з них 31 рецептура для горілок HLIBNY DAR. Серед напоїв бренду споживач найбільше цінує чисті горілки (класичні), серед яких:

- горілка HLIBNY DAR "КЛАСИЧНА" - найбільше розливається, реалізується та споживається 22 роки;

- горілка HLIBNY DAR "ПШЕНИЧНА" - містить мінімальну кількість інгредієнтів, аромат і смак якої характеризує сировину та технологічні методи виробництва;

- горілка HLIBNY DAR "НА ПРОРОЩЕНОМУ ЗЕРНІ" - з використанням настою пророщеного зерна;

- горілка HLIBNY DAR "МІЦНА" - міцність 43%.

До війни компанія входила до ТОП-3 українських експортерів горілки, а за результатами 2023 року - до ТОП-2 з часткою 20%. Країни, де HLIBNY DAR користується найбільшим попитом - країни Балтії, Німеччина, Польща, Ізраїль, Туреччина, Болгарія.

Успіх був би неможливий без стратегічного бачення акціонерів, титанічних зусиль команди та лояльності споживачів

HLIBNY DAR стабільно входить до ТОП-5 горілок світу The Vodka List за версією видання Drinks International США, і 2023 рік не став винятком. У 2023 році HLIBNY DAR був представлений на міжнародних виставках TFWA у Франції та Bar Convent Berlin у Німеччині. У 2024 році бренд взяв участь у Wine Paris & Vinexpo Paris (Париж, Франція), Prowein (Дюссельдорф, Німеччина), Alimentaria (Барселона, Іспанія). Горілка HARVEST DAY (експортна позиція HLIBNY DAR) отримала золоту медаль на San Francisco World Spirits Competition 2024.

 

"Вже 22 роки могутній "човен" під назвою HLIBNY DAR стрімко пливе на вітрилах успіху. Цей успіх був би неможливий без стратегічного бачення акціонерів, титанічних зусиль команди та лояльності споживачів. Це справжній український бренд, який продовжує завойовувати світові ринки", - розповів Анатолій Корчинський, СЕО BAYADERA GROUP.

Через потужну дистриб'юторську мережу з 20 філій HLIBNY DAR присутній по всій Україні. Обираючи HLIBNY DAR, споживач завжди впевнений у якості продукту. Варто ще пам'ятати, що горілка - це підакцизний товар. Тому, завдяки високим продажам цього продукту, компанія вчасно сплачує всі податки та донатить на ЗСУ. За час війни компанія сплатила понад 8 млрд грн податків до держбюджету, а допомога ЗСУ склала 63 млн грн. Разом до Перемоги!

Придбати HLIBNY DAR можна тут.

 

BAYADERA GROUP - одна з найбільших українських компаній, що підтримують стабільність української економіки й наповнюють держбюджет. Протягом 33 років компанія розділяє з українцями їхні маленькі та великі перемоги, робить яскравішими моменти щастя, теплішими сімейні вечері та зустрічі з друзями. А яскраві смаки напоїв додають натхнення.

Зараз ви читаєте новину «Горілка HLIBNY DAR - 22 роки в Україні та світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути