Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2007 10:20

Гордон Браун поділиться повноваженнями з парламентом

Прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун має намір передати частину своїх повноважень (глави кабінету міністрів), делегованих йому королевою, парламенту країни. З подібною пропозицією, яка є частиною конституційної реформи, Браун виступить на цьому тижні.

Зокрема, прем"єр-міністр буде позбавлений права оголошувати війну без схвалення парламенту і призначати єпископів англіканської церкви. Крім того, Палата общин зможе розпускати парламент у разі надзвичайного положення у країні, проводити слухання з питання про затвердження кандидатів на ключові державні пости і ратифікувати міжнародні договори.

Браун має намір реформувати і виборчу систему, запропонувавши, зокрема, змінити вибори до британського парламенту. Прем"єр запропонує обговорити "альтернативну виборчу систему" замість "системи простої більшості" (так званої мажоритарної системи).

Пропозиція про конституційну реформу Гордон Браун повинен був внести ще минулого тижня, після вступу до посади. Проте невдалі теракти в Лондоні і Глазго примусили прем"єр-міністра відкласти її обговорення. Напередодні він спростував повідомлення про те, що у зв"язку з подіями у країні має намір провести дострокові вибори до парламенту, не чекаючи настання 2009 року, пише газета The Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Гордон Браун поділиться повноваженнями з парламентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути