понеділок, 12 травня 2008 08:59

Горбачов розкритикував заяви Лужкова у Севастополі

Заяв, що призводять до погіршення відносин з Україною, треба уникати, заявив екс-президент СРСР Михайло Горбачов, коментуючи вислів мера Москви Юрія Лужкова з приводу державної приналежності Севастополя.

"Нам потрібні інші розмови, інший діалог", - сказав Горбачов в ефірі радіостанції "Ехо Москви" в неділю увечері.

"Ми повинні дуже дбайливо відноситися до наших стосунків з братським українським народом. Треба робити все так, щоб відносини з українським народом не погіршувалися", - відзначив він.

Горбачов додав, що проблеми у відносинах з Україною "його зачіпають і турбують". "Я весь час думаю над цим", - сказав перший президент СРСР.

Раніше Лужков на святковому концерті на честь 225-літя Чорноморського флоту Росії в Севастополі заявив, що Севастополь не увійшов до числа територій, які радянський лідер Микита Хрущев передав Україні, і питання про приналежність міста залишається невирішеним.

"Це питання залишається невирішеним. І ми його вирішуватимемо на користь тієї правди, тих державних позицій і права, які має Росія по відношенню до своєї військово-морської бази, - до Севастополя", - сказав Лужков, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Горбачов розкритикував заяви Лужкова у Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути