пʼятниця, 06 березня 2009 09:35

Горбачов розкритикував Путіна

Горбачов розкритикував Путіна
Перший і єдиний президент СРСР Михайло Горбачов, який останнім часом активно виступає з різкою критикою на адресу влади, знову заявив про відсутність в Росії вільного парламенту і судової системи, але одночасно вказав на недосконалість західної капіталістичної системи.

"Я багато критикую "Єдину Росію", і роблю це відкрито, - заявив останній радянський лідер в інтерв"ю агентству Associated Press. - Це партія чиновників, погіршена версія КПРС". "Що стосується нашого парламенту, я не можу назвати його незалежним, наші суди теж не повністю відповідають положенням конституції", - відзначив він.

"Я багато критикую і роблю це відкрито"

Положення в західних країнах теж далеко від ідеалу, вважає Горбачов. На його думку, світова економічна криза показала, що капіталістичній системі необхідно засвоїти деякі риси соціалізму, подолати прагнення до "надспоживача, до надприбутку".

"Ми повинні подумати, як знайти - через "велику двадцятку" або інші організації - нові моделі розвитку та співпраці". Горбачов пропонує об"єднати досягнення капіталізму, такі як конкуренція, з досягненнями соціалізму - наприклад, з соціальною підтримкою.

Михайло Горбачов - парадоксальна особа, відзначає AP. За кордоном його поважають за зміни в світовій політиці, до яких він, по суті, не прагнув. Він не прагнув знищити соціалізм, не бажав зникнення Радянського Союзу. "Я був твердим противником розвалу союзу", - знову вказав він під час бесіди. Горбачов як і раніше сподівається, що одного разу Україна, Казахстан та Білорусь зможуть об"єднатися з Росією в новий союз.

У Росії порад Горбачова не слухатимуть

Втім, якщо десь в світі і знайдуться охочі послухати порад Горбачова, то, швидше за все, не в Росії, визнає агентство. У власній країні екс-президент став маргінальною політичною фігурою. Населення налаштували проти Горбачова поголовна бідність 1990-х років, соціальна несправедливість, яка добре відчувається і сьогодні, недосконала російська демократія та приниження, викликане розвалом Радянського Союзу.

Михайло Горбачов ставиться до свого політичного падіння філософськи. "Я особисто, як політик, програв. Але ідея, яку я ніс, проект, який я здійснював, - вони зіграли величезну роль в світі та в країні", - вказує він.

Відповідаючи на питання про зйомки в рекламі сумок Louis Vuitton, Горбачов пояснив, що його добродійному фонду постійно необхідні гроші. Він нагадав, що одного разу рекламував мережу ресторанів Pizza Hut, і не виключає можливості нових комерційних пропозицій.

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Горбачов розкритикував Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути