середа, 05 листопада 2008 15:05

Горбачов закликав Обаму влаштувати в США "перебудову" і "пригадати наш досвід"

Горбачов закликав Обаму влаштувати в США "перебудову" і "пригадати наш досвід"
Екс-президент СРСР Михайло Горбачов розраховує, що перемога на виборах в США демократа Барака Обами призведе до позитивних змін. "Не випадково за цими виборами стежив весь світ, зокрема як ніколи стежили і в Росії. Це говорить про те, що сподіваються, що прихід нової адміністрації означатиме зміни", - сказав він.

"Я дуже щасливий, - додав Горбачов. - Я ще два-три роки тому говорив, що Америці потрібна перебудова, і в США це завжди дуже добре сприймали, "на ура".

Втім, Горбачов сумнівається, чи варто зараз поздоровляти Обаму або "висловлювати співчуття". "Спадок йому дістався - будь здоровий. Це вимагатиме великих зусиль", - відзначив він. В зв"язку з цим колишній радянський лідер закликав "пригадати наш досвід".

Що стосується відносин США з Росією, то це, за словами Горбачова, "особлива "розмова і "тут і Росія повинна багато чого". Горбачов побажав новій американській адміністрації "не метушитися, не промахуватися", але і "не лякати нікого", повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Горбачов закликав Обаму влаштувати в США "перебудову" і "пригадати наш досвід"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути