Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 16:46

Google звинувачують в крадіжці на $1 млрд

Компанія LimitNone, яка займається розробкою програмного забезпечення, зажадала у Google в судовому порядку 950 мільйонів доларів. Розробники звинувачують найбільшого в світі пошукача у незаконному використанні їх ноу-хау у сервісі Google Apps.

Представники LimitNone заявили, що для експорту електронної пошти, календарів і контакт-листів з Microsoft Outlook в Google Apps і назад, компанія Google використовує технології, реалізовані у програмі gMove, розробленій LimitNone. Доступ до gMove у Google був під час партнерства з LimitNone під час запуску сервісу Google Apps.

У позовній заяві LimitNone сказано, що реалізована в Google Apps система обміну даними з Microsoft Outlook не тільки використовує закриті розробки LimitNone, але також повторює дизайн і принципи роботи gMove.

Згідно з даними Google, наразі у світі налічується близько 50 мільйонів користувачів додатку Google Apps. Вартість gMove складає 19 доларів за копію програми.

А тим часом користувачів Google Apps може стати й більше – влада австралійського штату Новий Південний Уельс вирішили замінити поштові програми Microsoft, встановлені на комп"ютерах 1,3 мільйона студентів, на аналогічні сервіси Google.

Відмовитися від роботи з програмами Microsoft Outlook і Exchange було вирішено після того, як підійшла до кінця їх чотирилітня ліцензія вартістю більше 30 мільйонів доларів.

Перейшовши на пакети програм Google Gmail і Google Apps, австралійці змогли істотно заощадити: впровадження даних сервісів силами субпідрядників обійшлося менш ніж у дев"ять мільйонів доларів.

Крім того, після переходу на сервіси Google обсяг поштової скриньки студентів збільшився з 35 мегабайт до шести гігабайт.

Переведення учбових закладів штату на Google Gmail і Google Apps завершиться до кінця поточного року і стане одним з найбільших впроваджень Gmail за весь час існування сервісу.

Раніше з програм Microsoft на сервіси Google вже перейшли 68 тисяч студентів Університета Маккуорі в Сіднеї.

Нагадаємо, що Google заявив про зростання прибутку у першому кварталі минулого року на 69%. Такого результату вдалося досягти за рахунок збільшення продажів реклами у всьому світі та захопленню ринкової частки у конкурента Google компанії Yahoo! Inc.

Чистий прибуток збільшився до 1 мільярда, що складає 3,18 долара на одну акцію. Рік тому вона складала 592,3 мільйона доларів, або 1,95 долара на акцію. Виручка поза США досягла 1,71 мільярда доларів, або 47 відсотків від загального об"єму продажів. Для порівняння, роком раніше частка закордонної виручки складала 42 відсотки, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Google звинувачують в крадіжці на $1 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути