субота, 03 вересня 2022 13:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Google починає боротися з фейками РФ про українських біженців

Google починає боротися з фейками РФ про українських біженців
Google розгорнула кампанію для боротьби з фейками про українських біженців у ЄС. Фото: pixabay.com

3 вересня дочірня компанія Google Alphabet розпочала кампанію протидії дезінформації про українських біженців у Польщі, Словаччині й Чехії.

У рамках кампанії створили серію 90-секундних відеороликів, які покликані "щепити" людей від шкідливого контенту в соціальних мережах, пише Bloomberg.

"Поширення дезінформації стало головною політичною проблемою в Європейському Союзі. Попри санкції ЄС, неправдиві прокремлівські наративи продовжують ширитися Європою", – ідеться в повідомленні.

Ролики показуватимуть у рекламних блоках на YouTube від Google, а також на інших платформах, як-от Twitter, TikTok і Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки біженців повернуться цьогоріч з Польщі – опитування

Співпрацюючи з Google, психологи з університетів Кембриджа й Брістоля провели дослідження, яке показало, що люди з різними ідеологічними поглядами краще розпізнавали брехню після перегляду коротких, іноді жартівливих відео, які пояснюють загальні засоби пропаганди, зокрема фальшиві дилеми.

Російська Федерація намагається закрити Польщу для біженців з України. Про те, що Кремль силується вбити клин між українцями й поляками, розказав речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин. Російські пропагандисти намагаються переконати поляків, що приймати біженців з України дорого, що це призводить до багатьох проблем. РФ також активно намагається переконати українців, що Польща "небезпечна для іноземців".

Зараз ви читаєте новину «Google починає боротися з фейками РФ про українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути