четвер, 05 травня 2011 14:51

Google і Facebook почали війну за Skype

Google і Facebook почали війну за Skype

Власники соціальної мережі Facebook і керівництво корпорації Google незалежно один від одного почали переговори про придбання сервісу IP-телефонії Skype. Про це повідомляє Reuters.

Агентство не називає джерела цієї інформації. Більш того, не уточнюється, чи йде мова про поглинання Skype одним з інтернет-гігантів або про розробку спільного проекту. Тим не менш, анонімні експерти Reuters оцінили можливу угоду Skype з Google або Facebook в 3-4 мільярда доларів. Повідомляється, що з боку Facebook у переговорах бере участь засновник соціальної мережі Марк Цукерберг.

За даними джерел, переговори можуть бути пов'язані з відкладеним IPO Skype. Вихід сервісу IP-телефонії на біржу перенесено орієнтовно на другу половину 2011 року. За оцінкою експертів, первинне розміщення акцій може принести Skype близько мільярда доларів виручки.

Skype та Google відмовилися коментувати інформацію про переговори, з представниками Facebook зв'язатися не вдалося.

Google та Facebook є лідерами світового інтернет-ринку. Корпорація Google, зокрема, включає в себе однойменну пошукову систему, браузер Google Chrome, поштовий сервіс Google Mail і найпопулярніший в світі відеохостинг YouTube. Facebook є найбільшою соціальною мережею в світі з більш ніж 500 мільйонами акаунтів.

Skype, у свою чергу, є найбільшим сервісом IP-телефонії. Щомісяця Skype користуються 139 мільйонів людей по всьому світы. Влітку 2010 року ходили чутки про те, що Skype планує придбати компанія Cisсo за 5 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Google і Facebook почали війну за Skype». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути