понеділок, 16 травня 2016 03:54

Голова Верховного суду Чечні звільнився після критики Кадирова

Голова Верховного суду Чечні звільнився після критики Кадирова
Фото: РИА Новости

Голова Верховного суду Чечні Магомед Каратаєв подав у відставку після критики виконуючого обов'язки глави республіки Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє "Дождь".

"Після цих критичних зауважень я для себе зробив висновок, що в належній мірі не зміг проконтролювати роботу. Пропозицію глави піти у відставку я приймаю і приношу перед ним і чеченським народом вибачення. Заяву про припинення повноважень мною написано", — сказав суддя.

Він додав, що вважав і вважає себе членом "команди Ахмата-Хаджі Кадирова".

"Йдучи зі своєї сьогоднішньої посади, я ні в якому разі не покидаю цю команду і в будь-який час і в будь-який день, коли Рамзан Ахматович вважатиме за потрібне закликати мене, я готовий піти на будь-яку визначену посаду", — наголосив він.

На початку травня Кадиров запропонував піти у відставку Каратаєву і ще трьом суддям. Двоє суддів подали у відставку відразу після завершення наради у в.о. глави Чечні. Водночас голова Верховного суду заявив, що Кадирова "ввели в сумлінну оману" і висловив надію, що той змінить свою думку.

Нагадаємо, у Верховному суді Чечні розглядається справа українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких російська влада звинувачує у вбивстві військових РФ під час Чеченської війни.

Зараз ви читаєте новину «Голова Верховного суду Чечні звільнився після критики Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути