понеділок, 14 червня 2010 09:47

Голлівудські актриси отримали театральні премії "Тоні"

Голлівудські актриси отримали театральні премії "Тоні"

У Нью-Йорку увечері в неділю, 13 червня, відбулася церемонія вручення театральних премій "Тоні". Тріумфаторами вечора стали ритм-н-блюз мюзикл Memphis, а також драматична постановка Red. Повний список лауреатів доступний на сайті "Тоні".

Memphis удостоївся нагороди "Тоні" в престижній номінації - "Кращий мюзикл". У боротьбі за звання кращого мюзиклу Memphis випередив інші не менш відомі бродвейські постановки - мюзикли Fela!, Million Dollar Quartet, а також American Idiot, заснований на матеріалі однойменного альбому панк-гурту Green Day. Окрім "кращого мюзиклу" Memphis був визнаний переможцем ще в трьох номінаціях "Тоні".

Що стосується Red, то ця постановка виступила ще успішніше, отримавши в цілому п'ять премій "Тоні", зокрема в ключовій номінації - за кращий спектакль. Британець Майкл Грендейдж, який поставив Red, отримав нагороду як кращий режисер.

У індивідуальних драматичних номінаціях був відмічений спектакль Fences - виконавці головних ролей Дензел Вашингтон і Віола Девіс отримали по одній премії "Тоні". Не залишилися без уваги і театральні роботи дебютантки Бродвею Скарлет Йоханссон (A View From the Bridge), а також Еді Редмейна (Red). Кращою актрисою мюзиклу була визнана Кетрін Зета-Джонс (A Little Night Music).

Премія "Тоні" була започаткована в 1947 році і вважається театральним аналогом "Оскара". Цього року премія "Тоні" вручалася в 64-й раз.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Голлівудські актриси отримали театральні премії "Тоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути