субота, 30 березня 2019 13:56

Година Землі 2019: що це таке і коли буде

Година Землі 2019: що це таке і коли буде
Година землі відбудеться 30 березня Фото: Курс

Сьогодні Україна приєднається до міжнародної кампанії "Година Землі".

Це щорічна година, яка завжди проводиться в останню суботу березня. Закликає людей вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину, якщо вони є не надто потрібними в цей момент. Запроваджена для того, щоб привернути увагу людей до екологічних проблем планети.

Розпочинається акція о 20:30 годині і триватиме до 21:30.

Годину Землі у 2007 році вигадав Всесвітній фонд природи WWF в Австралії. Акція настільки захопила своєю важливістю людей, що вже у 2008 році у ній взяли участь більше 50 млн осіб у 35 країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відкрили електростанцію, яка працює на газі зі сміття

Вперше Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році. Тоді до акції долучилося більше, ніж 50 міст нашої країни.

Наймасштабнішою акцією за всю історію існування став 2010 рік, коли в акції взяло участь близько мільярда людей по всьому світу зі 120 країн. З них близько мільйона були українцями.

Традиційно ця подія супроводжується вимиканням декількох споруд світового значення, таких як Емпайр-Стейт-Білдінг в Нью-Йорку, Тріумфальної арки в Парижі, Оперного театру в Сіднеї.

У 2019 році на підтримку акції на кількох об'єктах у Києві вимкнуть освітлення. Серед них – Національний музей історії України у Другій світовій війні та монумент Батьківщини-Матері, дзвіниці Михайлівського монастиря та Києво-Печерської Лаври, Монумент Незалежності.

Майже 7,5 тис. українців установили вдома автономні сонячні електростанції станом на кінець 2018-го. Чотири роки тому таких було лише 20. Радник з питань енергетики та зміни клімату німецького Бундестагу Ганс-Йозеф Фелль розповів Gazeta.ua про відновлювальну енергію в Україні і світі.

Зараз ви читаєте новину «Година Землі 2019: що це таке і коли буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути