Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2011 17:52

Глобальне потепління провокує депресію та психічні розлади в населення

Глобальне потепління провокує депресію та психічні розлади в населення

Експерти констатують: бездіяльність щодо змін клімату пов'язана з довготривалими соціальними проблемами й психічними розладами, пише Xinhua. Висновок був зроблений на прикладі Австралії та оприлюднений на сторінках звіту під назвою "Клімат страждання: реальна ціна життя в бездіяльності щодо зміни клімату".

Виявилося, зміни клімату у вигляді посух і циклонів збільшують показники депресії, тривожності, посттравматичного стресу та наркотичної залежності. Так, кожна п'ята людина страждає від стресу, почуття розпачу та емоційної травми. Більше того, природні катастрофи ініціюють збільшення показників тривожності серед дітей, які не спостерігались жодного разу з часів Холодної війни.

Приміром, після циклону "Лари" 2006 року кожен десятий учень початкової школи демонстрував ознаки посттравматичного стресового розладу. Як зазначає професор Ян Хікі з Інституту мозку і психічної діяльності, під найбільшим ударом знаходяться віддалені регіони (одна лише посуха призвела до збільшення числа самогубств до 8%). Притому, згідно з офіційними прогнозами, посухи та тропічні циклони все частіше будуть загрожувати жителям Австралії.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління провокує депресію та психічні розлади в населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути