Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: окупанти готуються наступати, Денісову звільнили

Головні новини дня: окупанти готуються наступати, Денісову звільнили
Російські загарбники наступають на Сіверськодонецьк. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує про головні події вівторка, 31 травня.

Російські окупанти готуються наступати в напрямку Ізюма та Слов'янська. На Донецькому напрямку ворог завдяки артилерії та мінометам пішов на штурм на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках, бої тривають.

Росіяни вдарили по Сіверськодонецьку. Ракетою вони влучили в цистерну з азотною кислотою на хімзаводі. Людям не можна виходити зі своїх укриттів.

США передадуть Україні ракетні системи, які зможуть вражати цілі на відстані понад 64 км. Адміністрація президента США Джо Байдена ухвалила рішення щодо цього. Реактивна система залпового вогню, яку планують відправити США, має приблизно вдвічі більшу дальність дії, ніж гаубиці M777.

У сесійній залі Верховної Ради виступила президентка Словаччини Зузана Чапутова. Вона порівняла президента РФ Володимира Путіна з Адольфом Гітлером.

У Державній податковій службі планують відновити штрафи за несплату податків на час дії воєнного стану і 60 днів після його закінчення. Раніше на це був мораторій. Зміну можуть впровадити "заднім числом" - із 15 травня.

Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади уповноваженої Верховної Ради з прав людини. Це відбулося під час засідання 31 травня. "За" проголосували 234 депутати. Призначення нового омбудсмена не було. Денісова повідомила, що оскаржить звільнення в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог переходить до оборони

Верховна Рада проголосувала за запровадження санкцій проти патріарха РПЦ Кирила Гундяєва та трьох інших російських церковних діячів. Санкції діятимуть 10 років.

Українські спортсмени здобули чотири медалі на Кубку світу з веслувального марафону на каное та байдарках. Рівних не було Людмилі Бабак. Першого дня вона виграла "золото" на короткій дистанції (3,4 км), а другого - і на довгій.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: окупанти готуються наступати, Денісову звільнили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути