четвер, 07 травня 2020 23:36

Головного редактора "Слідство.Інфо" викликали на допит

Головного редактора незалежної розслідувальної агенції "Слідство.Інфо" Анну Бабінець викликали на допит у Нацполіцію. Бабінець вважає, що це через її запит до нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського.

"Воу! У міністра Авакова розслідували всі резонансні злочини і добралися до журналістів-розслідувачів. Сьогодні отримала повістку від Нацполіції про виклик на допит. За те, що у грудні написала запит народному депутату Дубінському про його зв'язки з Джуліані. Тоді нардеп не відповів, а злякався і пішов до Авакова. І справа пішла – у Головне слідче управління", нипсала редакторка у Facebook.

Її викликає слідча Ільміра Чередник, яка кілька місяців тому дзвонила журналісту як слідча по вбивству Павла Шеремета.

У листі, який надійшов на адресу агенції, вказано, що "в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні слідчої дії – допит в якості свідка головної редакторки ГО "Слідство Інфо" Бабінець Анни", тому просять забезпечити її явку на 10:00 13 травня до Головного слідчого управління Нацполіції.

 

У самій повістці наведено лише номер кримінального провадження без деталей, чого саме воно стосується. Також вказано, що йдеться про правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 163 (Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер) ККУ.

 

У іншому листі, підписаному Чередник, є перелік питань, на які має відповісти агенція. Вони стосуються запиту надісланого "Слідством.Інфо" народному депутату від "Слуги народу" Олександру Дубінському у грудні 2019 року щодо його можливих зустрічей із фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа. Зокрема, про ймовірні контакти з персональним адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані.

 

Агенція зазначає, що такі запити надіслали також міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і ще 12 посадовцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24 квартири, 17 автомобілів: журналісти розповіли про "слугу народу" Дубінського

Бабінець зазначила, що за 17 років роботи журналістом ніколи не ходила на допит через те, що написала запит. Вона додала, що обов'язково піде з юристом, а також зніме і покаже, як "Головне слідче управління розслідує такі резонансні справи як запит народному депутату Олександру Дубінському".

Нардепа Дубінського пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським. Нардеп неодноразово приїжджав до бізнес-центру "Міленіум", де розташований офіс Коломойського. Зокрема, був там після оголошення карантину в Україні. "Упіймали" Дубінського журналісти Bihus.Info.

Зараз ви читаєте новину «Головного редактора "Слідство.Інфо" викликали на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути