понеділок, 14 квітня 2008 18:23

Глава Всесвітнього банку запропонував "новий курс" в продовольчій політиці

Всесвітній банк оголосив про вживання термінових заходів по боротьбі зростанням цін на продовольство. Глава банку Роберт Зеллік, зокрема, запропонував розвиненим країнам негайно виділити 500 мільйонів доларів на Продовольчу програму ООН, а також "новий курс" в глобальній продовольчій політиці.

Суть "нового курсу" зводиться в короткостроковій перспективі до допомоги країнам третього світу в закупівлі насіння, а в довгостроковій - їх підтримкою в зростанні продуктивності сільського господарства. Ці пропозиції були підтримані ключовим комітетом банку з фінансів і розвитку.

Раніше, як повідомляє AP, занепокоєння ситуацією з продуктами харчування в світі висловили керівники Міжнародного валютного фонду (МВФ). Так, глава МВФ Домінік Стросс-Кан заявив про те, що якщо зростання цін продовжиться, голодувати в бідних країнах будуть сотні тисяч людей.

У останній місяць по деяких державах прокотилися бунти і хвилювання громадян, неадоволених стрімким зростанням цін на продукти. Зокрема, безлади почалися в Єгипті, Кот-д"Івуарі, Гаїті, Філіппінах. У Гаїті в результаті хвилювань відправлений до відставки уряд країни. Безлади привели до загибелі п"яти людей, у тому числі і поліцейського з сил ООН.

У найбільших країнах - виробниках продовольства - Росії, Індії, Китаї, Єгипті таі В"єтнамі - були введені обмеження на експорт з метою уповільнення зростання цін і запобігання дефіциту продуктів, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Глава Всесвітнього банку запропонував "новий курс" в продовольчій політиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути