четвер, 20 березня 2008 14:13

Глава контррозвідки Латвії звинуватив Росію у активізації шпигунства

 Глава контррозвідки Латвії Яніс Кажоциньш стверджує, що Росія активізувала шпигунську діяльність у цій країні.

"Співробітники спецслужб, зокрема російських, дедалі агресивніше намагаються здобувати секретну інформацію на території нашої країни. При цьому спектр інформації, що цікавить їх, стає дедалі ширшим", - заявив журналістам Кажоциньш.

Він також сказав, що не згоден з колишнім послом Росії у Ризі Віктором Калюжним, який, за словами Кажоциньша, заявив про те, що у Латвії немає цікавих для спецслужб Росії таємниць.

"Якби Калюжний мав допуск секретності, він би так не говорив. Проте це добре, що (колишній) посол Росії вважає, що у Латвії немає секретної інформації", - заявив Кажоциньш.

У січні з Латвії був висланий російський дипломат, якого латвійська влада звинуватила у шпигунстві. МЗС Росії назвав рішення Латвії недружнім кроком і заявив, що залишає за собою право на заходи у відповідь. 25 січня Росія вислала співробітника  латвійського посольства за діяльність, яка несумісна із статусом дипломата і завдає збитку інтересам безпеки Росії, повідомляє РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Глава контррозвідки Латвії звинуватив Росію у активізації шпигунства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути