Ексклюзиви
субота, 26 грудня 2015 08:00

"Геть кривавого міністра" - майданівці пікетують МВС і маєток Захарченка (26 грудня)
6

У Києві триває 26-й день протестів проти незаконних дій влади.

Під стінами Міністерства внутрішніх справ зібралися тисячі людей. Активісти вимагають відставки міністра Віталія Захарченка та покарання тих, хто нападає на активістів Євромайданів.

Люди вийшли на протест цілими родинами, у руках несуть фотографії жорстоко побитої журналістки та активістки Тетяни Чорновол, перевернуті портери Віктора Януковича.

Автоінспектори продовжують блокувати проїзд у центр Києва. Урядовий квартал охороняють бійці внутрішніх військ та "Беркуту".

 

"ДАІ не пускає в центр автомобілі з стрічками або прапорцями. Зупиняє і тримає під різними приводами", - повідомив координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Портрети не получаються, бо довго довбатися" - охоронець Євромайдану розмальовує каски

На Євромайдані реєструють усіх бажаючих вступити до всеукраїнського об'єднання "Майдан". Лише за один день до лав об'єднання вступили понад 3 тисячі людей.

 

Близько 18-ї години активісти Майдану відправилися пікетувати заміський будинок біля села Підгірці, який належить міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку. За день до побиття фото цього маєтка оприлюднила журналістка Тятьяна Чорновол.

 
 

26 грудня тижневик "Львівська газета" вийшов із першої смугою, пофарбованою в чорний колір, з підписом "Нам не вистачає слів, коли б'ють журналістів".

 

Цього дня проходить засідання Ради регіонів, на якому Янукович погрожував "сепаратистам" на заході України покаранням. Він заявив, що деякі облради на Західній Україні намагалися взяти на себе повноваження інших органів державної влади.

"Як кажуть, передайте їм вітання гаряче від мене особисто... Ми ніколи не допустимо ні правового нігілізму, ні сепаратизму. Всі, хто до цього причетні, понесуть відповідальність, відповідно до законів України", - сказав Янукович.

У цей день набув чинності закон про заборону переслідувань майданівців, підписаний президентом 23 грудня. Передбачається, що всі кримінальні справи і провадження щодо адміністративних правопорушень повинні бути закриті. Однак експерти заявляють про неможливість його реалізації.

26 грудня Російська православна церква звернулася до народу України із закликом не дати політичним чварам знищити братнє спілкування народів і єдність країни.

"Цивільні чвари, а тим більше революції не можуть принести блага народу, бо вивільняють ниці, згубні пристрасті", - йдеться у звернення.

Побиття Чорновол та пікет активістів під МВС (25 грудня 2013)

Зараз ви читаєте новину «"Геть кривавого міністра" - майданівці пікетують МВС і маєток Захарченка (26 грудня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути