понеділок, 06 жовтня 2014 11:29

Герої не вмирають: у Бучі на Київщині відкрили площу Героїв Майдану
5

У Бучі на Київщині відбулося відкриття нового місця відпочинку – площі Героїв Майдану. А в центрі зеленої зони встановлено меморіальний знак – пам'ять про загиблих під час зимових подій у центрі столиці України.

Ця подія – фактично сторінка в історії, яку ми пишемо. Саме так сказав про відкриття меморіального знаку Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

"У житті кожної нації, кожного народу є сторінки історії, де через певний період покоління починає пишатися подіями, свідками яких вони стали. Важко говорити, що це – історична мить. Адже події, які відбувалися на Майдані мали трагічні наслідки. Але це в черговий раз доводить, що український народ прагне змін і хороших, "солодких" понять, таких як свобода вибору, свобода праці, свобода слова, свобода організації життя у власному місті та державі. За це боролися ті, хто загинув на Майдані Незалежності, так і ті, хто зараз обстоює дані цінності", - наголосив Анатолій Федорук.

Як і Алея Слави, парк Мирному Атому, сквер ім. Т. Г. Шевченка – ця площа нестиме в собі частинку історії, вона сповнена смислом і нагадуванням про минуле. А отже нова алея не лише для прогулянок, а й для виховання. Вона завжди нагадуватиме громадянам про патріотів, які віддали молоді життя за честь свого народу, захищаючи незалежність Україні. В народі їх називають Небесною сотнею. На відкритті площі були присутні безпосередні свідки подій на Майдані, міський голова Бучі та кандидат в народні депутати України Анатолій Федорук, виконуючий обов'язки ректора Національного університету Державної податкової служби України Леся Савченко, керівник науково-виробничого об'єднання "Практика" Олег Висоцький, лідер Автомайдану Сергій Коба, громада міста.

Мер Бучі Анатолій Федорук також зазначив, що, на жаль, за 23 роки Незалежності України наші керманичі забули про ці істини. Люди, які живуть у селах, селищах, містах прагнуть кращого життя, ані ж те, яке мали нині. "Тож, сьогоднішня подія – фактично сторінка в історії, яку ми пишемо, пам'ятаючи, якою ціною дається свобода і виборюється незалежність нашої держави.

"Навіть з трагічних епізодів нашої історії, нашого життя маємо робити висновки, щоб не повторювати помилок у майбутньому. То несправедливо, коли гинуть люди. Не справедливо, що влада, яка повинна слугувати своєму народу – забувається виконувати цю важливу функцію. Я пишаюся тим, що маю можливість служити бучанській громаді. Україну, в межах і кордонах 1991 року, яку передали нам діди і батьки, ми обов'язково збережемо і достойно передамо нашим дітям і онукам. Наголошую – і з Кримом, і з Луганськом, і з Донецьком, бо ми – велика нація, єдиний народ і, незалежно від національності, ми – громадяни єдиної суверенної держави", - додав Анатолій Федорук.

Він запевнив присутніх, що відкритий пам'ятний знак – це не поховання, не траурний меморіал. У свідомості кожного громадянина, який проходитиме повз нього, через дану площу, залишиться згадка про ціну, яку віддали молоді люди за подальший мир і краще майбутнє.

На знак єднання громада міста разом співала гімн України. Саме з таких невеличких кроків у подальшому породжується взаєморозуміння і толерантність. А настоятель храму "Всіх святих землі Русі-України" Андрій Галавін освятив пам'ятний знак, до якого згодом люди йшли покладати квіти.

Крім того, цього дня діяла виставка військової техніки, яка виготовляється в Україні. До уваги жителів були представлені кращі зразки броньованих машин, польових операційних, автомобілів спецпризначення та обмундирування.

Нагадаємо, що попри фінансову скруту, біля підземного пішохідного переходу здійснили реконструкцію площі з облаштуванням трьох алей, встановленням лавок, висадкою молодих дерев, розбивкою яскравих квітників та ін. Поряд – оновлений дитячий майданчик і новий житловий комплекс. Також зодчі спорудили своєрідне "кільце" з флагштоків – символ партнерства і дружби різних країн.

Відповідно до січневого рішення Бучанської міської ради саме цю територію визначили назвати площею Героїв Майдану. Робили акцент на тому, що герої – всі, хто допомагав, організовував, забезпечував. Адже сумні події тією чи іншою мірою змінили кожного з нас – люди прагнуть кращого мирного життя і достойного майбутнього як для власних родин, так і для держави в цілому.

"Після будь-яких слів та емоцій повинна бути дія, щоб події передавалися нашим дітям, щоб діти розуміли і знали історію і вміли робити з неї висновки. Сьогодні Президент України Петро Порошенко закликав суспільство об'єднатися і ми повинні використати цей момент для єднання громад" - наголосив лідер партії "Нові обличчя" і лідер сере кандидатів на посаду Ірпінського міського голови Володимир Карплюк .

У Бучі дійсно багато дітей. Саме тому тут не просто пам'ятник, а площа, і тут будуть гуляти з дітьми і розповідати їм історію героїв Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Герої не вмирають: у Бучі на Київщині відкрили площу Героїв Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути