вівторок, 28 серпня 2007 11:10

Герман: "Генерал Кіхтенко хотів заробити на кримській пожежі"

Член Партії регіонів Ганна Герман заявила, що командувач внутрішніх військ генерал Олександр Кіхтенко у відповідь на прохання МНС про допомогу у гасінні лісової пожежі в Криму "надіслав письмові умови, за яких він допоможе погасити пожежу в Криму.

Він запросив високу ціну за свій патріотизм – 2,5 тисячі доларів за годину гасіння пожежі одним гелікоптером, які перебувають у розпорядженні внутрішніх військ, - цитує  політика сайт Партії регіонів. - Лише на таких умовах Кіхтенко погоджувався допомогти кримчанам погасити пожежу на острові".

"Напевно, навіть якби Україна просила допомоги в гасінні пожежі в найбільшого свого ворога, він, мабуть, не повівся б так цинічно", - додала Герман.

Нагадаємо, що це – не перший конфлікт між керівництвом МНС та збройних сил за час гасіння лісових пожеж в Україні цього року.

Тиждень тому голова МНС Нестор Шуфрич звинувачував військових у недостатній оперативності підключення  до гасіння пожежі в Херсонській області. Тоді міністр відкритим текстом заявив, що надані на допомогу МНСникам військові підрозділи прибули на місце вже після того, як рятівники своїми силами впоралися з ситуацією.

Тоді міністр оборони Анатолій Гриценко спростував заяву голови МНС, ствердивши, що Шуфрич просив від військових  надати допомогу в розміщенні, посадці, дозаправці гелікоптерів МНС, які потрібні для гасіння пожежі, і більше нічого, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Герман: "Генерал Кіхтенко хотів заробити на кримській пожежі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути