Ексклюзиви
субота, 17 серпня 2024 13:31

Гендиректора "Охматдиту" відсторонили від посади - міністр зробив заяву

Гендиректора "Охматдиту" відсторонили від посади - міністр зробив заяву
Від посади відсторонили генерального директора клініки "Охматдит" Володимира Жовніра. Фото: novynarnia.com

У суботу, 17 серпня, Міністерство охорони здоров'я відсторонило від виконання обов'язків генерального директора дитячої лікарні "Охматдит" Володимира Жовніра.

Його відсторонено від посади до завершення перевірок правоохоронними органами та комісією МОЗ. Про це повідомив міністр Віктор Ляшко.

Про подальші рішення, в тому числі кадрові, він обіцяє повідомити додатково.

"Моя позиція - виконувачем обов'язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації", - зазначив Ляшко.

За його словами, інформація ЗМІ про факти, пов'язані з відновленням будівель "Охматдиту" та діями Благодійного фонду "Охматдит" зараз вивчається Нацполіцією. За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження. Аналітичну роботу з цього приводу також проводить НАБУ, триває внутрішня перевірка МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благодійний фонд відмовився передавати кошти Охматдиту: що кажуть сторони конфлікту

"Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства", - додав міністр.

Ляшко також повідомив, що напередодні надійшли перші результати проведення перевірки комісії, у яких вказується на випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно до відомства, у ЗМІ та міститься в документах з боку керівництва лікарні та самого фонду.

До оцінки наданих під час проведення тендеру конкурсних пропозицій було залучено робочу групу "Охматдиту", затверджену наказом генерального директора № 142 від 18 липня та загальні збори Фонду.

"МОЗ дотримується раніше озвученого плану, згідно з яким всі подальші процеси відновлення "Охматдиту" будуть відбуватися під наглядом Ради з відновлення, куди вже увійшли представники міжнародних організацій та компаній, які здійснили найбільші пожертви. Сьогодні відбудеться засідання для відбору сімох учасників з числа представників громадськості, тобто Рада у складі 15 осіб буде остаточно сформована", - зазначив Ляшко.

Він закликав Раду з відновлення зібратися вже у понеділок, аби розглянути поетапний план відновлення "Охматдиту" та надати свої рекомендації щодо подальших дій.

"Нагадаю, що всі рішення Ради є публічними та оприлюднюються на ресурсах МОЗ. Також запрошую на зустріч учасників Загальних зборів Фонду, щоби узгодити механізми дотримання відкритих та прозорих процедур використання зібраних коштів під наглядом Ради з відновлення, зокрема якнайшвидше виконання їх обіцянки про переведення коштів з рахунку Фонду на казначейський рахунок лікарні, аби поширити на них вимоги законодавства про публічні закупівлі", - додав Ляшко.

Міністерство охорони здоров'я України затвердило перших вісім учасників Ради з відновлення НДСЛ "Охматдит". Триває відбір ще семи представників громадських об'єднань та благодійних організацій до складу Ради.

8 липня росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101.

Зараз ви читаєте новину «Гендиректора "Охматдиту" відсторонили від посади - міністр зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути