четвер, 10 грудня 2020 13:59

Де найчастіше дискримінують людей в Україні - результати опитування

Де найчастіше дискримінують людей в Україні - результати опитування
На запитання, чи доводилося респондентам особисто стикатися з проявом дискримінації, 6,5% відповіли, що доводилося і дуже часто. Фото: pixabay

Найчастіше в Україні дискримінують людей за віком, інвалідністю та сексуальною орієнтацією.

18,2% опитаних українців вважають, що проблема серйозна, свідчить дослідження фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

Загалом серйозною її вважають 43,1%, але, на їхню думку, є більш важливі проблеми, 20,5% - це взагалі не проблема, а 18,3% не змогли відповісти на запитання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як говорити з дітьми про дискримінацію і расизм

На запитання, чи доводилося респондентам особисто стикатися з проявом дискримінації, 6,5% відповіли, що доводилося і часто, 26,5% - доводилося іноді, 53,5% - не доводилося, а 13,5% не змогли відповісти на запитання.

Щодо оцінки ознак, за якими найчастіше дискримінують людей в Україні, то 40,2% опитаних відповіли, що це вік, 38% - інвалідність, 26,3% - сексуальна орієнтація, 25,9% - стан здоров'я, 24,2% - майновий стан, 22,5% - стать, 21,3% - національність, 16,7% - політичні погляди, 15,9% - релігійні погляди, 13,7% - статус переселенця, 11,1% - місце проживання, 8,5% - сімейний стан і 6,3% - громадянство.

Дослідження проводили з 6 до 19 жовтня 2020 року Центр прав людини ZMINA та фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва за підтримки проєкту "Права людини для України", який впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії. Опитування проводилося в усіх областях України, окрім непідконтрольних уряду України територій. Опитали 2002 респондентів методом особистого інтерв'ю. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

25,8% опитаних українців вважають, що за останній рік ситуація із забезпеченням в Україні прав людини та основоположних свобод погіршилася. Для 83,9% респондентів найважливішою цінністю для прав людини є свобода, свідчить дослідження фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

Зараз ви читаєте новину «Де найчастіше дискримінують людей в Україні - результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути