четвер, 02 липня 2020 18:17

ДБР звинуватили у підриві обороноздатності держави

ДБР звинуватили у підриві обороноздатності держави
ДБР підриває обороноздатність держави — командування Повітряних Сил ЗСУ. Фото: Facebook/Командування Повітряних Сил ЗСУ

Державне бюро розслідувань до Дня зенітних ракетних військ, який відзначається 3 липня, зробило неприємний "подарунок" захисникам неба.

Як повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ, 1 липня у зенітну ракетну бригаду (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький.

"На підставі Ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С. Баєва, в межах кримінального провадження №62020240000000492, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супровідну документацію", — уточнюється в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти порівняли Венедіктову з Пшонкою

Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення в закупівлі клістронів. Водночас у згаданій постанові суду не йдеться про вилучення, а лише про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів.

Дзеркальні процесуальні дії проводилися в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836).

"Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання "Кавказ-2020", де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі подібні речі…" — наголосили в командуванні.

Надвисокочастотні прилади є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль. Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків і суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки.

"Ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи, водночас закликаємо всі правові інстанції приймати виважені рішення, які не суперечили б національним інтересам держави", — заявили у командуванні Повітряних сил.

Працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки в Одеській мерії у справі закупівлі безкоштовних онлайн-підручників на 13 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «ДБР звинуватили у підриві обороноздатності держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути