четвер, 05 червня 2008 19:52

Газпром не пропонував особливих умов українським підприємствам

Дочірня компанія російського ВАТ "Газпром" - ТОВ "Газпром збут Україна" спростовує інформацію окремих ЗМІ про особливі умови постачання природного газу українським підприємствам.

Про це повідомили в прес-службі ТОВ "Газпром збут Україна".

У повідомленні наголошується, що в своїй ціновій політиці компанія неухильно слідує нормативним актам уряду про рівень граничних цін для реалізації промисловим споживачам, а також виходить з умов контракту з імпортером природного газу в країну - НАК "Нафтогаз України".

Водночас компанія зазначає, що за Угодою про врегулювання відносин у газовій сфері "Нафтогаз України" реалізує ресурс ТОВ "Газпром збут Україна" з мінімальною маржею - 0,01 дол. за тис. куб. м. Крім того, за умовами контракту, вартість ресурсу для ТОВ "Газпром збут Україна", як і для інших контрагентів, враховує витрати НАК "Нафтогаз України" на реалізацію природного газу, затверджені наказом Міністерства палива та енергетики.

Компанія звертається до ЗМІ з проханням утриматися від публікації недостовірної неперевіреної інформації, здатної погіршити конструктивні взаємини України та Російської Федерації в енергетичній сфері.

3 червня газета "Коммерсант-Украина" написала, що через дешевшу ціну на газ з боку "Газпрому збут Україна" "НАК тепер може розраховувати хіба що на поставки дрібним споживачам через мережу власних трейдерів, упевнені експерти". Газета також пише: "Газпром збут Україна" пропонує вигідніші умови постачання. Компанія продає газ по 290 дол. за тисячу кубометрів, тоді як "Нафтогаз" - по 325 дол. за тисячу кубометрів, розповів гендиректор ММК ім. Ілліча Володимир Бойко. "При цьому в "Нафтогазу" ціна постійно зростає", - додав він. Так, з 1 травня НАК "Нафтогаз України" підвищила ціну на газ для промислових споживачів на 10%, а з червня вона збільшилася ще на 3% і досягла 1476,71 грн. за тисячу кубометрів (див. вид. від 13 травня)"

ТОВ "Газпром збут Україна" - дочірня компанія ВАТ "Газпром" (Росія), створена для роботи на українському ринку на виконання Угоди про врегулювання відносин у газовій сфері між Україною та Російською Федерацією від 12 березня 2008 року. Компанія має в своєму розпорядженні чинну ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом терміном на 5 років. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Газпром не пропонував особливих умов українським підприємствам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути