четвер, 02 лютого 2017 08:54

Газпром може розпастися на дрібні компанії

Газпром може розпастися на дрібні компанії

Найбільший в світі виробник природного газу ПАТ "Газпром", розглядає можливість продажу активів, заморожування дивідендів та збільшення його позики на експорт, спад заробітків.

"До погіршення ситуації в "Газпромі" призвело надмірне захоплення нераціональним будівництвом безтранзитних газопровідних систем. "Північний потік -2", "Південний потік", "Турецький потік" газопроводів - ці всі проекти "мертві", - каже Gazeta.ua енергетичний експерт Михайло Гончар. - До того ж, якщо подивитися на карту, вони занадто безглузді. Газопровід "Південний потік" починається у місті Ямалі, йде через всю територію Росії, доходить до Чорного моря і далі глибинно під морем проходить у Європу. Хоча, насправді будь- який інженер скаже, що його правильно було робити по суходолу через Україну чи Білорусь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Аграрної партії порадив, як забути про російський газ

Борги по підприємству суттєво зростають, але, якщо виявиться, що у нього суттєві проблеми, гроші візьмуть з бюджету, бо ця компанія є системною в економіці Росії.

"Росія може позбутися цієї компанії, а головною стане "Роснєфть". Бо ця компанія зараз є потужнішою. Тоді "Газпром "розпадеться на кілька компаній. Подібний підхід не раз просувався російськими економістами", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Газпром може розпастися на дрібні компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути