пʼятниця, 28 грудня 2018 14:55

Газети отримує із місячним запізненням: розповіли про умови утримання Сенцова

Газети отримує із місячним запізненням: розповіли про умови утримання Сенцова
Розповіли про умови утримання Сенцова в російській колонії. Фото: DZ14

Російська правозахисниця Тетяна Щур розповіла про умови утримання українського політв'язня Олега Сенцова в колонії Лабитнанг.

За її словами, Сенцов має типові умови, йому дозволяють раз на місця дзвонити по телефону. Про це правозахисниця дізналася із листів, які їй писав Сенцов, передає Укрінформ.

"Умови типові, загін приблизно такий же, як у Кольченка (двоярусні ліжка; близько 70-ти осіб, точної кількості Олег не називає), є кімната для прийому їжі з холодильником, столом і полицями для продуктів, електричним чайником. Є "червоний куток" із телевізором, який можна дивитися за розкладом", – зазначила Щур.

Телефоном Сенцов може користуватися не частіше, аніж раз на місяць. Як зазначається, кількість дзвінків законом не обмежена, однак існує велика черга до телефона.

"Це ще добре, оскільки в інших загонах люди можуть телефонувати не частіше, ніж раз на 2-3 місяці", – зауважив Сенцов в одному з листів.

Водночас гезети політв'язень отримує із місячним запізненням. Проте після скарг і розголосу в Європарламенті, вони до нього все ж таки доходять. Варто зазначити, що журналісти "Новой газеты", яку читає Сенцов, передплатили для нього своє видання на наступні півроку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов голодував 145 днів

Останній лист Сецнова до правозахисниці датований 24-м грудня.

"Олег ще раз дякує за посилку, яку йому вручили через місяць затримки після того, як ми звернулися зі скаргами до інстанцій", - розповіла Щур.

Також зазначається, що диски з фільмами, які підібрали Сенцову колеги-кінематографісти, в тому числі запис кастингу до фільму "Номери" за його п'єсою, відправили на цензуру. Однак пізніше начальник УФСВП РФ по ЯНАО повідомив, що отримання фільмів заборонено, оскільки режим утримання не дозволяє.

Тетяна Щур також повідомила, що Сенцов просив передати "привіт усім хорошим людям".

3 активістів, які у Москві поблизу будинку адміністрації президента пікетували на підтримку Олега Сенцова, затримала поліція. Перед цим до них підіслали провокаторів.

Зараз ви читаєте новину «Газети отримує із місячним запізненням: розповіли про умови утримання Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути