середа, 07 жовтня 2009 18:21

Гарвард купив бібліотеку класика американської літератури

Гарвард купив бібліотеку класика американської літератури

Гарвардський університет придбав архів письменника Джона Апдайка, повідомляє TheBostonGlobe. У бібліотеку Хотона (Houghton Library), головне гарвардське сховище цінних речей, надійдуть рукописи Апдайка, його листи, близько 1500 книг з особистої бібліотеки, а також інші матеріали. Серед кореспонденції, яку отримує Гарвард, листування Апдайка з Куртом Воннегутом і Джойсом Керолом Оутс.

Апдайк закінчив Гарвард в 1954 році, проте до кінця днів зберігав бібліотечну картку університету і зрідка відвідував його. Протягом життя він вже передавав деякі свої рукописи гарвардським зборам, зокрема розповіді, написані для журналу The New Yorker, ранні вірші і папери, в яких відбилася підготовка до створення романа "Кролик, біжи".

Скільки було заплачено за архів, співробітники університету не розкривають. У бібліотеці Хотона вже зберігаються архіви Ральфа Уолдо Емерсона, Емілі Дікінсон, Германа Мелвілла і Томаса Стернза Еліота.

Апдайк помер 27 січня 2009 року у віці 76 років. За життя він опублікував близько 50 книг; найвідоміші з них - романи "Кентавр", "Іствікські відьми" і тетралогія про Гарі Енгстрема на прізвисько Кролик.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Гарвард купив бібліотеку класика американської літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути