четвер, 01 липня 2021 15:17

Гарантійні талони на техніку видаватимуть по-новому

Гарантійні талони на техніку видаватимуть по-новому
На вимогу споживача продавець повинен надати експлуатаційні документи на техніку у паперовому вигляді. Фото: pixabay.com

В Україні запровадять електронні гарантійні талони на техніку.

Рада ухвалила відповідний законопроєкт. За документ проголосували 335 парламентарів. У разі надання гарантійних зобов'язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному сайті виробника у встановленому ним порядку.

"Суб'єкт господарювання зможе надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари в електронному вигляді. На прохання споживача реєстрація таких товарів на офіційному вебсайті виробника й оформлення гарантійних зобов'язань в електронному форматі здійснюватиметься продавцем під час продажу", - зазначено в проєкті закону.

На вимогу споживача продавець має надати експлуатаційні документи на техніку в паперовому варіанті. Порядок гарантійного обслуговування або гарантійної заміни техніки визначає Кабмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Липень вразить українців змінами - яких нововведень чекати

Цьогоріч в Україні з'явиться цифровий кабінет пацієнта, який реалізують через застосунок "Дія". Раз на два роки планують проводити безплатний скринінг неінфекційних хвороб. Для людей від 55 років він проводитиметься раз на рік. Графік показуватиметься в електронному кабінеті.

Зараз ви читаєте новину «Гарантійні талони на техніку видаватимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути