пʼятниця, 19 вересня 2008 08:24

Гаагський трибунал готує нові звинувачення Радовану Караджічу

Міжнародний трибунал для колишньої Югославії збирається пред"явити 22 вересня нові звинувачення колишньому президентові Сербської Республіки Радовану Караджічу.

Як повідомляє "Euronews", на слуханнях, що відбулися в середу, сам лідер боснійських сербів звинуватив НАТО в спробі його убити і знову підтвердив факт секретної операції між ним і спецпредставником США по Боснії Річардом Холбруком. Караджіч заявив, що в 1996 році за його добровільний відхід з політичної сцени Річард Холбрук від імені США і ООН обіцяв йому "імунітет від судових переслідувань". Голова суду у свою чергу відзначив, що ця заява, навіть за умови її правдоподібності, не може зробити впливу на хід нинішнього процесу.

Нагадаємо, Радована Караджіча звинувачують у військових злочинах і злочинах проти людяності, здійснених в період війни в колишній Югославії в 90-х роках, повідомляє Лігабізнесинформ.

Зараз ви читаєте новину «Гаагський трибунал готує нові звинувачення Радовану Караджічу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути