пʼятниця, 20 серпня 2021 13:46

Фріланс в декреті: плюси та мінуси віддаленої роботи

 

Віддалена робота і фріланс з кожним днем стають все більш популярними. Цей напрямок дуже затребуваний серед молодих мам в декреті. В результаті можна не тільки проводити час з дитиною, а й одночасно непогано заробити. Також це прекрасна можливість не втрачати професійних навичок і продовжувати розвиватися, навіть перебуваючи вдома. Знайти відповідального співробітника з великим досвідом роботи можна на різних спеціалізованих біржах.

Плюси фрілансу для мам в декреті

У цього виду зайнятості досить багато переваг. Виділимо найголовніші і приємні:

  1. Отримання додаткового доходу. Кожна жінка, перебуваючи в декреті та доглядаючи за маленькою дитиною, отримує можливість непогано заробити. Окремі замовлення можуть приносити невеликі і символічні суми. Але деякі проекти дозволяють заробляти навіть більше, ніж середньостатистичний офісний працівник за цілий місяць.
  2. Можливість управління власним часом з великою користю. Віддалена робота допомагає молодим мамам ефективно планувати свій день. Це дозволяє вчасно виконувати всі заплановані справи.
  3. Безпосередній вплив на рівень додаткового доходу — головна перевага віддаленої роботи . Більше не потрібно залежати від керівника. У будь-який момент можна взяти великий проект або додаткове замовлення.
  4. Не доведеться витрачати час на дорогу в офіс або дотримуватися суворого дрес-коду. Братися за проект можна практично відразу після сну. Більше не потрібно витрачати час на поїздки на роботу та годинні пробки, або віддавати половину заробітку за дорогий одяг, щоб відповідати офісному дрес-коду. Працювати вдома можна навіть у халаті та улюблених тапочках.

Для когось фріланс може стати тимчасовим підробітком або стабільним джерелом доходу. Багато жінок, які за час декрету досягли успіху в роботі на себе, більше не виходять в офіс. Головне- навчитися правильно планувати час . В цьому випадку з'являється можливість одночасно приділяти достатньо уваги дитині та займатися цікавою, прибутковою роботою.

Мінуси фрілансу для мам в декреті

Як і інша робота, віддалений вид зайнятості має і певні недоліки, наприклад:

  1. Це цілодобова робота. Можливість розпоряджатися власним часом часто призводить до хронічної втоми і серйозної депресії. Іноді, щоб встигнути вчасно здати всі проекти та не зривати терміни, працювати доводиться навіть ночами, у вихідні або свята. При цьому близькі люди починають відчувати брак Вашої уваги.
  2. Мало часу на спілкування та догляд за собою. Молоді мами, що займаються фрілансом, часто настільки сильно захоплюються новою роботою, що догляд за собою швидко відходить на другий план. Іноді не залишається часу, навіть щоб просто розчесатися. І це не дивно, адже потрібно не тільки доглядати за маленькою дитиною і займатися домашніми справами, а й встигати працювати. Все це дуже складно, та не завжди є час, щоб виконати все заплановане. В результаті мами-фрілансери починають виглядати дуже погано, повністю втрачають бажання спілкуватися з людьми або навіть виходити на вулицю. Ці комплекси можуть серйозно зіпсувати відносини з чоловіком.
  3. Повністю відсутні соціальні гарантії. Це найголовніший мінус віддаленої роботи. Якщо будете себе погано почувати або захворієте, доведеться і далі продовжувати працювати, щоб отримати оплату за виконане замовлення. Іноді з'являється необхідність взяти вимушену перерву, але це може привести до втрати замовника, який швидко знайде нового виконавця.

Як і в будь-якій іншій роботі, на фрілансі важливо постійно розвиватися. Саме від рівня професіоналізму буде залежати і оплата вашої роботи. Та незабаром може з'явитися можливість вибирати тільки найцікавіші і великі проекти.

Зараз ви читаєте новину «Фріланс в декреті: плюси та мінуси віддаленої роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути