Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 13:28

Фреді Крюгер зніме фільм по твору Миколи Гоголя "Вій"

Фреді Крюгер зніме фільм по твору Миколи Гоголя "Вій"
Американський актор і режисер Роберт Енглунд, що прославився завдяки ролі Фреді Крюгера у класичному фільмі жахів "Кошмар на вулиці В"язів", має намір зняти фільм за твором Миколи Гоголя "Вій". Одну з ролей у новому проекті виконає зірка "Володаря кілець" Крістофер Лі.

Актор зіграє злого генія, який стежить за діями молодого священика, примушуючи його вчинити  вбивство і закохатися у стару відьму, яка здається не тією, за кого себе видає, пише про сюжет фільму Variety.

Продюсером "Вія" буде римська студія ReDark, що спеціалізується на фільмах жахів,  спільно з канадською Remstar і іспанською Canonigo Films. Зйомки почнуться у квітні у Лацио (Італія). Село Чивіта ді Баньореджо стане знімальним майданчиком для проекту Енглунда.

Окрім Крістофера, який виконає роль богоподібного персонажа на ім"я Отець,  у "Вії" зніметься сам Енглунд, а також російська актриса Ольга Шувалова у ролі панни. Хто зіграє священика Хому Брута поки невідомо. "Вій" не перша режисерська робота Енглунда. Раніше актор зняв фільми "Телефон диявола" і "Подушка - Вбивця".

Відзначимо, останніми роками твір Гоголя не дає спокою російським режисерам. Недавно було знято два фільми за мотивами повісті. Так 2006 року  вийшла картина "Відьма" з Валерієм Ніколаєвим у головній ролі. Режисер картини Олег Фесенко переніс дію стрічки у наш час, в невелике європейське містечко. Головний герой - журналіст Айван отримує від шефа завдання - дослідити природу загадкових явищ, що відбуваються у віддаленому містечку.

Крім того, на 2009 рік намічений вихід у прокат стрічки "Вій". У фільмі жахів режисера Олега Степченка події відбуваються на початку XVIII століття. Картограф Джонатан Грін здійснює подорож з Європи на схід. Пройшовши через Трансільванію і подолавши Карпатські гори, він потрапляє в загублене серед лісів село. Народ, що живе тут, захистив себе від світу глибоким ровом, намагаючись уберегтися від чудовиська, що живе у болотах. Першій радянській екранізації "Вія" недавно виповнилося 40 років.

Плани Енглунда зняти новий "Вій" говорять про те, що він не візьме участі в зйомках продовження "Кошмару на вулиці В"язів", про початок роботи над яким було оголошено наприкінці січня. Робота над сценарієм картини почнеться після закінчення страйку Гільдії американських сценаристів (WGA). Продюсери - Майкл Бей, Бред Фюллер і Ендрю Форм - мають намір присвятити частину картини (як це часто буває з рімейками) передісторії подій і життя Крюгера, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Фреді Крюгер зніме фільм по твору Миколи Гоголя "Вій" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути