вівторок, 08 січня 2013 23:14

Французькі журналісти попросили Депардьє заступитися за колег з Росії

Французькі журналісти попросили Депардьє заступитися за колег з Росії
Фото: АР

Профспілка французьких журналістів надіслала листа Жерару Депардьє, повідомляє Міжнародне французьке радіо (RFI). Учасники профспілки SNJ-CGT просять актора поклопотати перед його другом Володимиром Путіним за долю російських колег.

"Оскільки тепер Ви друг президента цієї демократичної країни, то наша профспілка буде Вам дуже вдячна, якщо Ви звернетеся до нього і спитайте, на якій стадії знаходяться розслідування про вбивство російських журналістів", - цитує текст листа RFI.

Крім того, журналісти закликають Депардьє з'ясувати у Путіна, чому російське телебачення повністю від нього залежить, чому деякі російські журналісти сидять у в'язниці, а інтернет-сайти, що публікують викривальну інформацію про його оточення, піддаються переслідуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жерару Депардьє загрожує два роки в'язниці

6 січня Жерар Депардьє отримав з рук Володимира Путіна російський паспорт. Раніше актор оголосив що відмовляється від французького громадянства - ЗМІ пов'язали це рішення з перспективою введення в країні 75-відсоткового податку на річний дохід, що перевищує мільйон євро.

Коментуючи повідомлення про отримання російського громадянства, Депардьє заявив, що любить Росію і особисто її президента Путіна, якого вважає своїм другом. Він також назвав Росію "країною великої демократії

Зараз ви читаєте новину «Французькі журналісти попросили Депардьє заступитися за колег з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути