Ексклюзиви
вівторок, 08 січня 2013 16:02

Жерару Депардьє загрожує два роки в'язниці

Жерару Депардьє загрожує два роки в'язниці
За керування машини в нетверезому стані Фото: ntv.ru

У Парижі проходять слухання у справі Жерара Депардьє, який звинувачується у керуванні в нетверезому стані. Сам новоявлений громадянин Росії на засідання не з'явився. Між тим акторові загрожує серйозне покарання - штраф у розмірі 4,5 тисячі євро або позбавлення волі на строк до двох років.

Тепер Жерар Депардьє постане перед виправним судом Парижа. Актор звернувся в судові інстанції Парижа з проханням про перенесення слухань у справі про керування в нетверезому стані. Столична юстиція, однак, відповіла відмовою на запит знаменитого актора. У паризький суд 64-річна зірка повинна була з'явитися для проходження процедури попереднього визнання власної провини.

Відповідне рішення прийнято прокуратурою французької столиці. Таким чином, дата суду залишилася незмінною. Між тим сам обвинувачений в призначений час в столичний Палац правосуддя не прийшов. Як уточнили в міській прокуратурі, в разі неявки актора справа, швидше за все буде передана до виправного суду, а слухання по ньому будуть перенесені на більш пізній термін.

Як повідомив адвокат актора Ерік де Комон, присутність на суді його підзахисного, який в даний час знаходиться за межами Франції, неможлива. Захист послався на "недоступність Депардьє у зв'язку з професійною діяльністю" в момент судового засідання.

Адміністративна справа пов'язана з дрібним ДТП з участю Депардьє, яке відбулося в кінці листопада 2012 року. Тоді актор був затриманий поліцейськими після того, як впав зі свого моторолера на одному з перехресть Парижа. Як виявилося, скутером він керував у нетверезому стані, серйозно перевищивши допустиму правилами норму алкоголю в крові.

ВІДЕО: Жерар Депардьє заспівав з дочкою президента Узбекистану

Медичний огляд показав, що в крові актора у момент затримання було 1,8 проміле алкоголю. А відповідно до французького законодавства, максимально допустимим вважається 0,5 проміле алкоголю в крові. За вчинене правопорушення кінозірці загрожує штраф або позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Жерару Депардьє загрожує два роки в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути