четвер, 28 серпня 2008 16:46

Франція: Росіяни трохи нервові останнім часом

Голова МЗС Франції Бернар Кушнер в ефірі радіостанції Europe 1 відреагував на репліку свого російського колеги Сергія Лаврова, що сказав, що у французьких властей "хвора уява".

Лідери країн ЄС напередодні майбутнього 1 вересня в Брюсселі саміту розглядають можливість введення санкцій відносно Росії, повідомив журналістів в четвер Кушнер. Лавров, у свою чергу, заявив, що вперше чує про введення санкцій ЄС відносно Росії. Міністр відзначив, що він знайомий з Кушнером, який, за його словами, "багато чого ще говорив". Російський міністр заявив, що "окрім санкцій, він (Кушнер) ще говорив, що ми нападемо на Україну, Молдову і Крим". "Це хвора уява", - додав Лавров.

"У Франції не хвора уява. Франція була на місці подій в Грузії і в Росії, де виконувала свою роботу голови Євросоюзу. Ми не хочемо переривати діалог з Росією, зовсім ні, і Франція не пропонує введення санкцій", - уточнив Кушнер.

"Це росіяни трохи нервові останнім часом", - заявив французький міністр.

Раніше в четвер він заявив про те, що країни ЄС "розглядають санкції, так само як і інші заходи", при цьому відзначивши, що Франція сама не пропонує введення санкцій, а лише виробляє єдину позицію з іншими членами ЄС.

Франція рішуче засудила вирішення Росії визнати Південну Осетію і Абхазію, а глава МЗС країни Бернар Кушнер звинуватив Москву в порушенні міжнародного права. За ініціативою президента Франції Ніколя Саркозі 1 вересня в Брюсселі пройде екстрений саміт Євросоюзу по ситуації в Грузії, на якому зокрема обговорюватимуться нові відносини Росії і ЄС, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Франція: Росіяни трохи нервові останнім часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути