Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2007 13:04

Франція приватизує свою газову монополію

 Уряд Франції випустив указ про приватизацію газової компанії Gaz de France. Таким чином, Gaz de France тепер може бути передана з державного сектору у приватний і зможе здійснити злиття з енергетичною компанією Suez.

Зараз державі належить 80,2 відсотка акцій компанії Gaz de France. Спеціально для підготовлюваного злиття з Suez частка держави в Gaz de France має бути знижена до 35 відсотків. Рішення про продаж Suez пакету акцій, що раніше належав державі, пояснювалося необхідністю захисту Gaz de France від поглинання італійською компанією Eni.

Після завершення операції у середині 2008 року об"єднаний Gaz de France-Suez стане четвертою по величині енергетичною компанією в Європі після російського "Газпрому", французької Electricite de France і німецькою E.ON. Генеральним директором Gaz de France-Suez, як очікується, стане глава Suez Жерар Местраллє.

Проти продажу частки держави у приватні руки різко заперечували французькі ліві партії і представники профспілок. Вони відзначали, що приватизація Gaz de France може привести до скорочення числа робочих місць у компанії і підвищення цін на газ, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Франція приватизує свою газову монополію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути