вівторок, 22 грудня 2009 15:00

"FoxMart" запропонував гучні знижки

Час передноворічних розпродажів - традиційний механізм залучення покупців. І продавцям вигідно і споживачі задоволені. Як то кажуть, ажіотаж за подарунками скрізь і купується практично все.

І на цих вихідних нашуміла акція від київського гіпермаркету "ФоксМарт". От ми і вирішили розібратися, як вони обманюють покупців.
Йдеться про акцію "Ціни навпіл" в київському гіпермаркеті "FoxMart" на Петрівці. Акція діяла протягом трьох днів - з 18 по 20 грудня у визначений час: з 9:00 до 12:00 і з 19:00 до 22:00. Крім того, мережа обіцяла і спеціальні пропозиції на техніку LG. Ми, як справжні цінителі привабливих пропозицій, не могли пропустити таку подію і вирушили до гіпермаркету в п"ятницю 18 грудня відразу після появи новини. До речі, так вирішили зробити багато киян - в перший день акції гіпермаркет відвідало більше 3 тис. чоловік. Здавалося б, магазин не витримає такого напливу людей. Однак ніякої метушні або штовханини не спостерігалося. Довелося переконатися в правдивості створеного іміджу: гіпермаркет дійсно Гігант. Київський "FoxMart" на Петрівці - найбільший в Україні (4500 кв м). До того ж під час акції працювали всі 10 кас, що дозволило уникнути величезних черг. А вони могли виникнути, адже кількість людей, які прийшли не просто подивитися або пограти в Play Station в ігровій зоні, перевищила 1 тис. людей вже в перший день акції (дані мережі "FoxMart").
Що ж цікавить сьогодні київських споживачів, вирішили поцікавитися самі. Найбільшою популярністю у покупців "FoxMart" користувалися сучасні LCD телевізори та мобільні телефони. Людей саме з такими покупками на касах була більшість. Іван придбав LCD телевізор Shivaki за 2 999 гривень: "Прийшла пора змінити свій старий кінескопний агрегат. Буду дивитися новорічне звернення Президента вже по новому телевізору! ".
А мобільний телефон гріх не купити - так вважали багато покупців. "Він мені навіть не потрібний поки що, - розповіла знайома, яка теж виявилася в магазині, - але за таку ціну - я навіть і не замислювалася". Виявилося, Світлана купила Смартфон LG KS20 за 1559 гривень. А ще день тому такий же коштував 3118 гривень.
Так, і всім, хто оформляє доставку - 2 безкоштовних квитка в кіно в "Блокбастері". Ми дуже здивувалися, що безкоштовно.
Пройшлися по гіпермаркету з рекламною газеткою (до речі, реальні ціни на 100% відповідали рекламним). У цей момент ведучий оголосив переможця розіграшу мобільних телефонів LG, який проводився кожні 3 години. Виграла молода пара. Розіграш проводився на вулиці, незважаючи на погоду, люди охоче товпилися в очікуванні виграшу. Загалом, записали на диктофон достатню кількість радісних покупців, навіть зробили фотозвіт.

А ось тепер без полеміки - реальні факти (відповіді відвідувачів і адміністрації магазину на наші питання):

Звідки дізналися про акцію?

- З смс-розсилки, навіть текст зберегли:
"Шановний клієнт! Тільки 18-20.12 спеціальні пропозиції на техніку LG у всіх FoxMart та ціни навпіл у FoxMart на пр. Московський, 34! Не пропустіть! Деталі: 0 800 500 404 ".
- Коментар директора гіпермаркету, Ірини Тимощук:
"По-перше, СМС-розсилка була ініційована партнером мережі" FoxMart "- родиною ресторанів" Козирна Карта ". СМС-повідомлення отримують лише ті клієнти, які дали свою згоду на отримання інформації на мобільний телефон ".

Яка була реальна знижка?

- На мобільні телефони LG і акційну техніку, паралельно діяли інші спеціальні пропозиції з меншою знижкою.
- Коментар директора, І. Тимощук:
"Кількість акційного товару дійсно обмежена. Це чітко вказано на рекламних макетах акції. Про це всіх споживачів повідомляють і оператори Контакт-центру. Крім того, акція діє в певний час: з 9:00 до 12:00, а також з 19:00 до 22:00 ".

Як підкупити ваших продавців?

- Коментар директора:
"Продавці мережі гіпермаркетів" FoxMart "чудово знають, що система автоматизації в гіпермаркетах така, що будь-які прийоми отримання прибутку за рахунок надання знижок неможливі ні в теорії, ні на практиці. Усі суми продажів вказуються у фіскальному реєстрі, що виключає факт зловживань. Зміни в програмі відразу стануть помітні адміністратора. До того ж, під час інкасації співробітникам довелося б доплачувати власні кошти ".

Чи були незадоволені споживачі?

- Коментар директора:
"Скарг від покупців під час дії акції не надходило. Не зареєстровані звернення з даного питання і фахівцями Групи по роботі з рекламаціями, які обробляють всі скарги, що надійшли "гарячої лінії", на електронну пошту або на форумі. Траплялося, що люди через погоду спізнювалися начаси дії акції. Але ми йшли назустріч, розуміючи форс-мажорні обставини ".

І на закуску - ще коментар реальних покупців:

Наталія та Андрій (подружжя)
"Ми купили телевізор, 2 магнітофони й кавоварка. Взагалі, ми планували купити телевізор, а тут побачили дешеві магнітофони. Нам потрібні були магнітофони, але не думали їх купувати. Подивилися - хороша ціна за акцією" Ціни навпіл ". Ціна Кавоварки так само -- наполовину. За таку саму ціну є кавоварка на 5 бар, а тут 15. То чому б не купити? "

Покупці, які виграли мобільний телефон LG (чек - 16 тис. гривень). Про акцію дізналися по СМС-розсилку "Козирної карти". У Контакт-центр не дзвонили. Вистачило інформації з сайту.



Юлія і Роман (сімейна пара):
"Очікування збіглися з реальністю. Ми очікували, якщо чесно, не таких лояльних цін. Я думала, буде дорожче. Ми купили 3 плазмові телевізори, різну побутову техніку - мікрохвильову піч, загалом, подарунки на Новий рік. В основному, купували по акції" Ціни навпіл ". Єдине, що ми купили гарну соковижімадку BOSCH, яка в акції не бере участь. Недешево, але соковижималка того варте.

Олена та Діма Назирук:
"Ми просто прийшли. Про акції не чули навіть. Ми купили холодильник Gorenje по акції" Ціни навпіл ", як бритву Philips і сковорідку. І все по цій акції!"



Висновки: без коментарів!

Зараз ви читаєте новину «"FoxMart" запропонував гучні знижки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути